Ημερίδα για τις ψηφιακές καινοτομίες στις επιχειρήσεις

ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ EFT POS ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2024 11:00

Ψηφιακό Ωράριο-Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, αλλά και Υποχρέωση Διασύνδεσης με EFT POS ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινή ημερίδα της ΕΣΕΕ, του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών ν. Λάρισας που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο.

Εργαζόμενοι, φοροτεχνικοί και λογιστές αλλά και επιχειρηματίες ενημερώθηκαν σχετικά με την εφαρμογή του συστήματος ψηφιακής κάρτας εργασίας και για τις αλλαγές σχετικά με την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, που ισχύουν από 01/01/2024, με στόχο να γίνουν κατανοητές με πρακτικό τρόπο οι νέες υποχρεώσεις των ιδιοκτητών των ΜμΕ. Την παρουσίαση έκαναν ο κ. Ευάγγελος Χατζηπέτκος, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας της EPSILON NET και ο κ. Θάνος Παπαγεωργίου, Γενικός Διευθυντής της DIGINET.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση επεσήμανε την αναγκαιότητα της άμεσης, έγκυρης και επιστημονικής ενημέρωσης και πληροφόρησης για τις ψηφιακές καινοτομίες και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας εποχής αλλαγών στον κόσμο της εργασίας, μιας εποχής που κινείται από την ψηφιακή καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο. Στο επίκεντρο αυτού του μετασχηματισμού, βρίσκεται η έννοια της ψηφιακής κάρτας εργασίας.
 Πρόκειται για ένα θετικό μέτρο που εντάσσει τη σχέση εργοδότη και εργαζόμενου στην ψηφιακή εποχή, αλλά και μια σημαντική μεταρρύθμιση για την αγορά εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις και είναι ένα εργαλείο που προάγει τον υγιή ανταγωνισμό και την κανονικότητα. Θα πρέπει όμως να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην ψηφιοποιηθεί απλώς η γραφειοκρατία, αλλά να διευκολυνθούν οι εργασιακές σχέσεις με ένα σαφές πλαίσιο, ώστε η ψηφιακή κάρτα να μη γίνει μόνο ένα εργαλείο επιβολής προστίμων. Επιπλέον, επειδή δεν είναι σε πλήρη λειτουργία όλα τα συστήματα, θεωρώ ότι θα πρέπει να δοθεί μια παράταση κάποιων μηνών στη δοκιμαστική περίοδο προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι να είναι απολύτως έτοιμοι. Η νέα εποχή πρέπει να μας βρει άρτια ενημερωμένους ώστε η μετάβασή μας σε αυτόν τον ψηφιακό κόσμο, να γίνει με ασφαλή και ομαλό τρόπο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass