*EUROSTAT:

Στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

*ΣΤΟ 2,4% ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2024 11:00

Ανοδικά κινήθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Μάρτιο, καθώς αναρριχήθηκε στο 3,4% (από 3,2%) τον Φεβρουάριο, σε αντίθεση με την Ευρωζώνη όπου ο τιμάριθμος κινήθηκε στο 2,4% σε ετήσια βάση από 2,6% που ήταν ένα μήνα πριν.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη χώρα μας κατέγραψε αύξηση και σε μηνιαία βάση (1,8%).
Όσον αφορά στο δομικό πληθωρισμό (δεν προσμετρά τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων), επιβραδύνθηκε ταχύτερα στην Ευρωζώνη απ’ όσο αναμενόταν. Διαμορφώθηκε στο 3,3%.
Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάρτιο (4%, χωρίς μεταβολή από τον Φεβρουάριο) και ακολουθεί η κατηγορία τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός (2,7% από 3,9% τον Φεβρουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (1,1% από 1,6% τον Φεβρουάριο) και ενέργεια (-1,8% από -3,7% τον Φεβρουάριο).
Στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, τη Γερμανία, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 2,3% τον Μάρτιο από 2,7% τον Φεβρουάριο.
Στη Γαλλία μειώθηκε κάτω από το 3%, για πρώτη φορά εδώ και 2,5 χρόνια. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή «έτρεξε» με 2,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, από 3,2% τον Φεβρουάριο.
Στην Ιταλία διαμορφώθηκε στο 1,3% από 0,8% που ήταν ένα μήνα πριν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass