Αυξήθηκαν οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Κατά 330 εκατ. ευρώ το A’ τρίμηνο του 2024

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2024 10:50

Αύξηση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία για το A’ τρίμηνο του έτους δείχνει η έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, με τα χρέη στον ΕΦΚΑ να αυξάνονται κατά 330 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω των προσαυξήσεων.

Ζητούμενο είναι να εισπραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα χρέη, είτε νέα είτε παλιά.ΠΡΟΦΙΛ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ
1,9 εκατ. χρωστούν έως 30.000 €
95.000 χρωστούν έως 100.000 €
2.683 χρωστούν άνω του 1 εκατ. €
Έντονο ήταν το ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» και «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι», για τα οποία η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε στις 15 Μαΐου. Πρόκειται για τα τελευταία προγράμματα επιδότησης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, στα οποία η ενέργεια που θα παράγεται θα αμείβεται με τη μέθοδο του netmetering, δηλαδή του συμψηφισμού με βάση την ποσότητα της παραγόμενης ενέργειας και όχι με βάση τον χρόνο που παράγεται.
Στο μεταξύ, μειώσεις αναμένονται στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων σε 12 Δήμους της χώρας μετά από ενστάσεις που είχαν υποβάλλει καθώς θεωρούσαν άδικες, αδικαιολόγητες και υπερβολικά υψηλές τις αυξήσεις που είχαν γίνει. Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα καλέσει πιστοποιημένους ιδιώτες εκτιμητές προκειμένου να εισηγηθούν τις νέες τιμές.
Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ έχει ενισχυθεί χάρη στη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών, με τον πληθωρισμό να βαίνει σταθερά μειούμενος και την εμπιστοσύνη των επενδυτών να ανακάμπτει, σύμφωνα με την έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο, η ΕΚΤ εκτιμά ότι οι προοπτικές παραμένουν εύθραυστες σε ένα περιβάλλον αυξημένων γεωπολιτικών κινδύνων και παγκόσμιας πολιτικής αβεβαιότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass