Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ:

Δεν βγαίνουμε από την κρίση με διαγγέλματα και ατάκες!

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2014 23:04 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:56

 

Το ζητούμενο εδώ και ένα χρόνο που ξέραμε ότι τελειώνει το πρόγραμμα, δεν ήταν απλά να βγούμε στις αγορές, αλλά να βγούμε με χαμηλά επιτόκια, με όρους ανάλογους με αυτούς της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και να διασφαλίσουμε πάνω από όλα ότι δεν θα ξαναχρειαστεί να ζητήσουμε μνημόνιο. Διότι αυτό δεν θα το αντέξει ούτε η χώρα ούτε το πολιτικό της σύστημα».

Αυτό επισήμανε ο Λαρισαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στη Βουλή επί του προϋπολογισμού 2015 και πρόσθεσε: «Είναι πολλά τα λάθη που έγιναν τους τελευταίους μήνες και φθάσαμε ως εδώ. Εάν θέλει να τα δει κανείς, ας μελετήσει τις προετοιμασίες που έκαναν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και θα τα καταλάβει! Εκεί οι υπεύθυνοι δεν έδιωχναν την τρόικα και τα μνημόνια με ομιλίες και δηλώσεις, γοητευμένοι από τη ρητορική του δικού τους «ΣΥΡΙΖΑ». Δούλευαν μεθοδικά για την έξοδο. Μάζευαν χρήματα, για να έχουν απόθεμα ασφαλείας και έκαναν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για να στηρίξουν την οικονομία».

Στην ομιλία του ο κ. Φ. Σαχινίδης είπε ακόμη: «την ώρα που ετοιμαζόμαστε για την «μεταπρογραμματική» Ελλάδα, ας καταλάβουμε όλοι ότι ούτε το πρόγραμμα θα τελειώσει με τα λόγια, ούτε η επόμενη μέρα θα είναι εύκολη, ούτε θα βγούμε οριστικά από την κρίση με διαγγέλματα και ατάκες! Θέλει συνεννόηση και πράξεις.

Στη δική μας γενεά έσκασε ο λογαριασμός παθογενειών δεκαετιών από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Λόγω της ιστορικής απόφασης που πήραμε το 2010 να μην αφήσουμε τη χώρα να καταρρεύσει, έχουμε ακόμα μια μοναδική ευκαιρία να διορθώσουμε τα πράγματα, να φτιάξουμε την Ελλάδα από την αρχή!

Σας ερωτώ: Θα το κάνουμε; Είμαστε πολλοί που είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε κάθε προσωπικό συμφέρον για το γενικότερο καλό. Όχι γιατί μας το επιβάλλει κανένας, όχι γιατί μας το ζητάει οποιαδήποτε τρόικα, αλλά γιατί εκεί μας οδηγούν τα πιστεύω μας και οι αρχές μας».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass