ΑΝΑΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ 'ΚΟΥΡΕΜΑ" ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

«Ξηλώνεται» η ρύθμιση οφειλών στην Εφορία

* Ξεπέρασαν τις 15.000 οι αιτήσεις οφειλετών για υπαγωγή στη νέα ρύθμιση στον ΟΑΕΕ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2014 9:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:56

Σημαντικές αλλαγές στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση μέσω του νομοσχεδίου σκούπα που θα περιλαμβάνει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του υφιστάμενου προγράμματος.  Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρός του και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλος δεν θα διαγράφεται πλέον ως και το 100% των προσαυξήσεων και των προστίμων αλλά η επιχείρηση που υπάγεται στη ρύθμιση θα καλείται να εξοφλήσει την αρχική οφειλή συν ένα λογικό επιτόκιο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.  Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί, όπως όλα δείχνουν, την απαίτηση της Τρόικας να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ελέγχου για τις εταιρείες που αιτούνται την υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Εφορία και Ταμεία. Το μέτρο θα ισχύει όπως περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τις εταιρείες με υψηλά ληξιπρόθεσμα χρέη και θα πιστοποιεί ότι υπάρχει ανάγκη ένταξης σε καθεστώς ρύθμισης.

Οι δύο παραπάνω αλλαγές τροποποιούν σημαντικά το πνεύμα του νόμου για τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο καθώς από τη μια αυξάνεται ο τελικός λογαριασμός, μια και μειώνεται το προβλεπόμενο ύψος της διαγραφής, από την άλλη εισάγεται ένας μηχανισμός που θα ελέγχει αν μια εταιρεία πρέπει να μπει στη ρύθμιση.

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ

Στο μεταξύ πάνω από 15.000 οφειλέτες του ΟΑΕΕ έχουν υποβάλει αίτηση έως τις 4/12/2014 για υπαγωγή στη νέα ρύθμιση, εκ των οποίων 8.742 υπεβλήθησαν στον ΟΑΕΕ και 6.313 στο ΚΕΑΟ. Ειδικά στον ΟΑΕΕ, σε χρονικό διάστημα δύο μόλις εβδομάδων λειτουργίας της εφαρμογής της ρύθμισης, δηλαδή για το δεκαπενθήμερο 20/11-4/12/2014, υπεβλήθησαν 8.144 αιτήσεις. Στο ίδιο χρονικό διάστημα υπεβλήθησαν 3.955 αιτήσεις στο ΚΕΑΟ, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό αιτήσεων του δεκαπενθήμερου 20/11-4/12/2014 σε 12.099! Το πλήθος αιτήσεων αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, συγκρινόμενο με τη ρύθμιση της "νέας αρχής", όπου για διάρκεια ενός ολόκληρου μήνα, μία μόνο φορά παρουσιάστηκε πλήθος αιτήσεων περίπου 6.100 και δύο φορές πλήθος αιτήσεων περίπου 5.200, ενώ για όλους τους άλλους μήνες, ο αριθμός αιτήσεων ανά μήνα ήταν πολύ μικρότερος. Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών:

- υπενθυμίζει ότι η νέα ρύθμιση ανταποκρίνεται πλήρως στα χαρακτηριστικά των οφειλετών του Ταμείου, παρέχοντας δυνατότητα εξόφλησης σε έως και 100 δόσεις, υψηλά ποσοστά εκπτώσεων στα τέλη καθυστέρησης, αυξημένες δυνατότητες επανένταξης, μειωμένο επιτόκιο στη διάρκεια ρύθμισης και απλούστατη διαδικασία ένταξης.

- Καλεί τους οφειλέτες να κάνουν χρήση των ευνοϊκών όρων και να ενταχθούν στη ρύθμιση, τονίζοντας ότι δηλώσεις υπαγωγής είναι δεκτές έως 31 Μαρτίου 2015.

Η συμμετοχή στη ρύθμιση λειτουργεί θετικά για την οικονομική κατάσταση του Ταμείου, αλλά και για την εξασφάλιση βασικών παροχών των ασφαλισμένων οφειλετών (ασφαλιστική ενημερότητα, παροχή περίθαλψης, συνταξιοδοτική προοπτική).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass