ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ

Τα παραδοσιακά κρεοπωλεία αναβαθμίζονται

* Εντατικοποίηση των ελέγχων για λαθρο-σφαγές ζητούν τα μέλη του τοπικού συλλόγου

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2014 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:57


Ενημέρωση και εκτενή συζήτηση γύρω από την υπουργική απόφαση που σχετίζεται με τη λειτουργία παρασκευαστηρίου καταστημάτων λιανικής πώλησης κρεάτων, συζήτησαν χθες τα μέλη της συντεχνίας κρεοπωλών ν. Λάρισας. Η διοίκηση του συλλόγου αποσαφήνισε τις προϋποθέσεις , που θέτουν οι σχετικές διατάξεις για τη λειτουργία των παρασκευαστηρίων, όπως πχ. η ύπαρξη άδειας λειτουργίας κρεοπωλείου από τον οικείο Δήμο, η υποβολή σχετικής αίτησης με γενικό σχεδιάγραμμα (κάτοψη) του κρεοπωλείου και του παρασκευαστηρίου με λεπτομερή απεικόνιση τοποθέτησης του εξοπλισμού και των συσκευών καθώς και με ότι σχετίζεται με τη διαμόρφωση χώρου και το εξοπλισμό του.
 Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρήστος Πάσχος, η ημερήσια παραγόμενη ποσότητα των παρασκευασμάτων δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% της ποσότητας του κρέατος που διακινεί ημερησίως το κρεοπωλείο και σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει τα 100 κιλά. Κατ’ εξαίρεση δέκα ημέρες πριν και δέκα ημέρες μετά την ημερομηνία των Χριστουγέννων (και του Πάσχα), η ημερήσια παραγόμενη ποσότητα παρασκευασμάτων μπορεί να ανέλθει στο 60% της ποσότητας του κρέατος που διακινεί ημερησίως το κρεοπωλείο και σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει τα 200 κιλά. Σε κάθε περίπτωση όπως ειπώθηκε πρόκειται για μια ρύθμιση που ευνοεί τον κλάδο και δίνει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα του παραδοσιακού κρεοπωλείου, μιας και θα εμπλουτίσουν την γκάμα των προϊόντων με χειροποίητα παρασκευάσματα όπως κεμπαπ, ρολά κοτόπουλου, σουβλάκια, μπιφτέκια κλπ
ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ
Στη συνέλευση αποφασίστηκε επίσης να ζητήσουν από τις αρμόδιες κτηνιατρικές και ελεγκτικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας, ενόψει των γιορτών, να ενταθούν οι έλεγχοι στις σφαγές των ζώων, ώστε να αποφευχθούν κρούσματα λαθροσφαγών, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών ενώ απεύθυναν κάλεσμα στους καταναλωτές να προτιμήσουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία της γειτονιά τους, που και σε αφθονία θα προσφέρουν κρέατα και σε φθηνότερες τιμές από πέρυσι.  
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass