ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΠΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές των δέντρων

* Ένας στους τρείς καταναλωτές δεν θέλει μετρητά για δώρο στις φετινές γιορτές

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2014 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:57

Μεγάλες αποκλίσεις, που μπορεί να φτάσουν σε ορισμένα είδη ακόμη και στο ...2930%, παρουσιάζουν οι τιμές των χριστουγεννιάτικων δέντρων με τα στολίδια τους, ανάλογα με το σημείο πώλησης και το μέγεθός τους, οπότε συνιστάται προσεκτική έρευνα αγοράς, σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).
 Όπως προκύπτει από τιμοληψίες του ΚΕΠΚΑ, οι τιμές ξεκινούν από 39,40 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 468 ευρώ για ένα στολισμένο δέντρο μικρών διαστάσεων, κυμαίνονται από 79,2 ευρώ μέχρι 893,49 ευρώ για ένα μεσαίων διαστάσεων και διαμορφώνονται σε 119 ευρώ έως 1255 ευρώ για ένα μεγάλο. 'Ενα δέντρο στολισμένο, με στολίδια υψηλών τιμών, στοιχίζει, έως και 1.087% ακριβότερα, σε σχέση με ένα δέντρο ίδιου μεγέθους, στολισμένο, με στολίδια χαμηλών τιμών. Οι τιμές αυτές αφορούν δέντρα με 20 μπάλες (πέντε μικρές, ισάριθμες μεγάλες και 10 μεσαίες), μία κορυφή, φάτνη, φωτάκια, άγγελο και Άγιο Βασίλη.
«Οι ημέρες των Χριστουγέννων και η εορταστική ατμόσφαιρα, πολλές φορές, μας οδηγούν, σε βεβιασμένες αγορές. Οι καταναλωτές, όμως, έχουμε πολλές επιλογές. Ας κάνουμε την καλύτερη, για τις δικές μας οικονομικές δυνατότητες. Πριν αγοράσουμε οτιδήποτε, για τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας, κάνουμε έρευνα αγοράς. Έτσι θα βγούμε, σίγουρα κερδισμένοι», υπογραμμίζει το ΚΕΠΚΑ
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΔΩΡΑ
 «Όχι χρήματα αντί για δώρο τα Χριστούγεννα», δηλώνει 1 στους 3 στην έρευνα της Mastercard. Αναφέρει μάλιστα πως θεωρεί προσβλητικό να του δώσει κάποιος μετρητά στη θέση του δώρου. Επιπλέον, ένας στους 10 θεωρούν τη χειρονομία αυτή αιτία ακόμη και για καυγά με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο. Στην Τουρκία, μάλιστα, το ποσοστό αυτό φτάνει στο 27%. Εκτός από τα μετρητά,  δώρα που θεωρούνται ως τα πιο απρόσωπα από τους Ευρωπαίους είναι τα χρυσόψαρα, οι οικιακές συσκευές, τα σεντόνια και τα προϊόντα μπάνιου. Η έρευνα αποτυπώνει τις εορταστικές καταναλωτικές συνήθειες 15.000 ατόμων από 17 χώρες. Οι Έλληνες, ως συνήθως, αναφέρουν ότι βγαίνουν για αγορά δώρων την τελευταία εβδομάδα. Το ίδιο κάνουν οι Βέλγοι και οι Πολωνοί, σε αντίθεση με τους Άγγλους που οργανώνονται νωρίς και αναζητούν δώρα για τους αγαπημένους τους ένα μήνα πριν τις γιορτές.  Οι Ρώσοι αφιερώνουν χρόνο και σκέψη κυρίως για τα δώρα της οικογένειας και των φίλων ενώ οι Γάλλοι δίνουν περισσότερη προσοχή στα δώρα των ερωτικών τους συντρόφων.  Συνολικά, σχεδόν όλοι θεωρούν ότι το κόστος τους δώρου που λαμβάνουν από τους αγαπημένους τους δεν έχει σημασία ενώ 9 στους δέκα θεωρούν ότι το πιο επιτυχημένο δώρο είναι αυτό που δείχνει το ενδιαφέρον του άλλου. Όσο για τους τρόπους πληρωμής, σχεδόν δύο στους τρεις (66%) Ευρωπαίους θα πληρώσει με κάρτα, όταν ψωνίζει στο κατάστημα. Το ποσοστό φτάνει το 90% σε Σουηδία και Γαλλία.
 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass