Η Ηρώ Διώτη για τον προϋπολογισμό

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2014 15:31 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:58

Την εκτίμηση ότι ο προϋπολογισμός του 2015 αποτελεί την «επαλήθευση ότι το μνημόνιο συνεχίζεται, κάθε κοινωνική πρόνοια συντρίβεται, το περιβάλλον και τα κοινά αγαθά πωλούνται, και η πολιτική της Κυβέρνησης θα συνεχιστεί με τον ίδιο –ή μάλλον κάθε φορά χειρότερο- τρόπο» εξέφρασε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, κατά την τοποθέτησή της (6.12.2014) στη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2015, σημειώνοντας ότι «με τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, στην οποία προχώρησαν οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων, έδειξαν τον ταξικό τους προσανατολισμό».

Επισημαίνοντας ότι υπάρχει διαφορά αφήγησης μεταξύ κυβέρνησης και Αριστεράς, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επιθυμεί να μπει στον κόπο αυτών που θέλουν κάτι άλλο και στον κόπο της κοινωνίας και των τάξεων που πλήττονται. Και θέλουμε και επιδιώκουμε και αυτός είναι ο στόχος μας να είμαστε πολύ μεροληπτικοί υπέρ των πληττόμενων τάξεων.

Τί βλέπω, λοιπόν, μέσα στον προϋπολογισμό; Βλέπω πού βρισκόμαστε. Βλέπω ότι βρισκόμαστε στη χώρα που έχουν καταργηθεί η δημοκρατία, τα δικαιώματα, τα εισοδήματα, ο πολιτισμός, στην χώρα που η επονομαζόμενη πολιτεία αθωώνει με αποφάσεις της όσους καταλήστεψαν με διάφορους τρόπους το δημόσιο, την περιουσία του ελληνικού λαού, τους φυσικούς πόρους, το κοινό μας μέλλον, στη χώρα που η Κυβέρνησή της επιδεικνύει εκδικητικότητα απέναντι στη νεολαία, στη μόρφωση, στους ανθρώπους που αντιστέκονται, σε όσους και όσες δε θέλουν να υποταχθούν στη μοίρα που τους επιφυλάσσουν, στο Νίκο Ρωμανό, στους μετανάστες, στους Σύριους πρόσφυγες».

Τονίζοντας ότι «ο δρόμος του νεοφιλελευθερισμού δεν μπορεί να οδηγήσει σε άλλα αποτελέσματα», εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μόνη πραγματική διέξοδος για το παρόν και το μέλλον των κοινωνιών μπορεί να αποτελέσει ένας κοινωνικός, οικολογικός μετασχηματισμός της παραγωγής σε ένα μεταβατικό πρόγραμμα μιας οικονομίας των αναγκών, σε μια σοσιαλιστική κατεύθυνση με ιεραρχήσεις, με προτεραιότητες. Το σχέδιο αυτό θα στηρίζεται και στις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις και στους πόρους κάθε περιοχής, θα επιδιώκει την ισορροπία και τη συνέργεια μεταξύ των τομέων της παραγωγής, θα διαφυλάσσει το περιβάλλον και θα επιτρέπει τη διανομή της παραγόμενης αξίας στο σύνολο του πληθυσμού.

Εμείς δεσμευτήκαμε στη ΔΕΘ σε κάποια πρώτα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης, μια εφικτή βάση από την οποία θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται ένα άλλο αριστερό σχέδιο που κοιτά την κοινωνία ανεξάρτητα από την όποια διαπραγμάτευση στο εξωτερικό. Δεν είμαστε στην ιστορική συγκυρία να είναι το πιο επαναστατικό σχέδιο, ένα σχέδιο δηλαδή που έτσι απλά θα φτάσει στην κοινωνική δικαιοσύνη, την ευημερία, την κατάργηση κάθε αδικίας. Είναι, όμως, ένα βασικό βήμα αυτήν τη στιγμή για να μπει φραγμός σε αυτήν τη βαρβαρότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass