Eurogroup: Δίμηνη παράταση για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2014 22:59 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:00

Δίμηνη παράταση , ως το τέλος Φεβρουαρίου 2015, αποφάσισε η Ευρωομάδα (Eurogroup) για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, όπως δήλωσαν σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, οι υπηρεσίες της Τρόικας σήμερα το βράδυ θα ετοιμάσουν μία ενδιάμεση έκθεση με την οποία θα περιγράφουν σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και στη συνέχεια, αύριο, η ελληνική πλευρά θα καταθέσει επισήμως το αίτημα για την παράταση των δύο μηνών. Ο κ. Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι κλιμάκιο της τρόικας επιστρέφει αύριο Τρίτη στην Αθήνα. Το αίτημα αυτό υπόκειται στην έγκριση κοινοβουλίων, χωρών της ευρωζώνης, ούτως ώστε να εγκριθεί και τυπικά.

Η εξελισσόμενη τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος θα πρέπει να κλείσει εντός ως το τέλος του Φεβρουαρίου, ούτως ώστε η Ελλάδα να καταθέσει στη συνέχεια, αίτηση για την παροχή ενισχυμένης προληπτικής γραμμής πίστωσης (ECCL). O Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε, επίσης, ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό είναι εφικτό να συμβεί μέσα σε δύο μήνες. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα εκταμιευθεί και η τελευταία δόση προς την Ελλάδα ύψους 1,8 δισεκ. ευρώ.-

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass