ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ

Έξι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στο taxis

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2014 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:23
 Έξι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες τέθηκαν σε λειτουργία από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με στόχο την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και την αποφυγή επίσκεψής τους στις εφορίες.
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αυτές είναι:
1. Δήλωση Απόδοσης Προκαταβλητέου Φόρου στις Αμοιβές Αρχιτεκτόνων & Μηχανικών.
2. Δήλωση Απόδοσης Παρακρατούμενου Φόρου Εισοδήματος Εργολάβων.
3. Δήλωση Απόδοσης Παρακρατούμενου Φόρου από Προμήθειες κάθε είδους αγαθών ή Παροχής Υπηρεσιών από τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, κτλ.
4. Γενική και Συγκεντρωτική Εικόνα Ρυθμίσεων (στην επιλογή Προσωποποιημένης Πληροφόρησης) και εκτύπωσης της «Ταυτότητας Ρυθμισμένης Οφειλής» για την πληρωμή σε Τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ στη διεύθυνση https://www1.gsis.gr/taxisnet/info .
5. Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για Φυσικά Πρόσωπα. Εκδίδεται για κάθε Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) χωριστά. Για το έτος 2014 χορηγείται πιστοποιητικό για τα έτη 2010-2013, https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx .
6. Συμφωνητικά Μίσθωσης και Αποδεικτικό Υποβολής. Υποβολή- Αποδοχή δηλώσεων στοιχείων μισθώσεων ακίνητης περιουσίας, στις οποίες ο πολίτης εμφανίζεται ως εκμισθωτής ή μισθωτής. Η υποβολή γίνεται στη διεύθυνση www1.gsis.gr/sgsisapps/plcs μέσω ηλεκτρονικής φόρμας.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε επίσης ότι:
- Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3.1.2014 η είσπραξη των Τελών Κυκλοφορίας 2014. Η είσπραξη ανέρχεται στο ποσό των 1.081 εκατ. ευρώ για 5.370.000 ιδιοκτήτες.
- Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση εκκρεμών χρεωστικών και μηδενικών ΦΑΠ ετών 2012 και 2013. Για τα χρεωστικά εκκαθαριστικά η ημερομηνία πληρωμής 1ης δόσης είναι η 31.1.2014.
- Ολοκληρώθηκε η 2η εκκαθάριση Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης. Τα εκκαθαριστικά σημειώματα (7.081 υπόχρεοι) έχουν αναρτηθεί στην επιλογή «Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου», www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per.jsp, με ημερομηνία πληρωμής την 31.1.2014.
- Βεβαιώθηκαν ανείσπρακτα Τέλη Κυκλοφορίας έτους 2013 που αφορούν σε περίπου 95.000 οχήματα, με ημερομηνία πληρωμής την 31.1.2014.
- Βεβαιώθηκαν 1.645.000 ανεξόφλητες ή μερικώς εξοφλημένες παροχές ΕΕΤΗΔΕ 2012, με ημερομηνία πληρωμής την 31.1.2014. Ειδοποίηση ανά υπόχρεο έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per.jsp (επιλογή «Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου»).
Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για πιθανές οφειλές και υποχρεώσεις τους στο TAXISnet, από την επιλογή της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης - Στοιχεία Οφειλών https://www1.gsis.gr/taxisnet/info.
Επίσης η Γενική Γραμματεία καλεί τους πολίτες σε κάθε περίπτωση, μέσα από την επιλογή της Διαχείρισης Λογαριασμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/taxisnet/mytaxisnet, να τροποποιούν- ενημερώνουν στο ορθό τα στοιχεία επικοινωνίας τους (Ηλεκτρονική Διεύθυνση, Τηλέφωνα Επικοινωνίας), ώστε έγκαιρα και έγκυρα να ενημερώνονται για θέματα που τους αφορούν.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass