ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Διεκδικούν ρόλο στο νέο ΕΣΠΑ οι έμποροι

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2014 14:36 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:37

Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας χαρακτήρισε σήμερα Πέμπτη η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στις διαδικασίες διαβούλευσης για την τελική διαμόρφωση του νέου ΕΣΠΑ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως το ελληνικό εμπόριο ευελπιστεί ότι η διαβούλευση για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-20, συμπίπτει με την αρχή του τέλους μιας περιόδου που διαμόρφωσε τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, με σημαντική απώλεια παραγωγής και εμπορίας ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού και τη περιθωριοποίηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στις διεθνείς αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ αναφέρει πως στηρίζει την πρόταση των εργοδοτών, για άμεση σύναψη μιας προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και των πέντε θεσμοθετημένων Κοινωνικών Εταίρων που υπογράφουν την ΕΓΣΣΕ, με αντικείμενο πέντε κοινούς άξονες.

Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία η εκπόνηση ενός «Σχεδίου Δράσης των Κοινωνικών Εταίρων», θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις προς όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Παιδείας για: α) Ανασυγκρότηση, β) Κατάρτιση, γ) Απασχόληση, δ) Επιχειρηματικότητα και ε) Κοινωνική Συνοχή.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass