«Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα» προτείνει ο Φ. Σαχινίδης

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2014 20:55 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:49

«Η Ελλάδα αντί να θέτει ως διεκδικητικό πλαίσιο ενδεχομένως κάτι το οποίο φαντάζει δύσκολο να ικανοποιηθεί από άλλα Κοινοβούλια, δηλαδή την απομείωση του χρέους, να διεκδικήσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα στήριξης από τις χώρες της Ευρώπης, ένα σχέδιο Μάρσαλ, που θα της επιτρέψει να επιστρέψει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, και να αντιμετωπίσει με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους».

Αυτό πρότεινε ο Λαρισαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τ. υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας σε συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής με θέμα την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

«Εναλλακτικά, ο κύριος μοχλός τιθάσευσης του υψηλού χρέους, θα μπορούσε να είναι η άσκηση διακριτικής και ενεργητικής νομισματικής πολιτικής από το ευρωσύστημα, προκειμένου χώρες με ένα μη βιώσιμο χρέος να αποφύγουν την εμπλοκή τους στον παρόντα φαύλο κύκλο του αποπληθωρισμού και να περάσει στη φάση του ελεγχόμενου και χαμηλού πληθωρισμού», πρόσθεσε ο κ. Φ. Σαχινίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο λεγόμενο «επαχθές» χρέος επισημαίνοντας:

«Μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης κάποιοι, μεταξύ των οποίων και κόμματα, υποστηρίζουν ότι το χρέος της χώρας ή τμήμα του, είναι «ειδεχθές» ή «επαχθές». Διεθνώς η νομική αυτή θεώρηση αφορά χρέος που έχει συναφθεί από δικτατορικές ή «τυραννικές» κυβερνήσεις επ’ ονόματι και για λογαριασμό της κρατικής οντότητας, και επιπρόσθετα, τα ποσά των δανείων χρησιμοποιήθηκαν για τον προσωπικό πλουτισμό των δικτατόρων και όχι για τις ανάγκες των πολιτών. Οι υποστηρικτές αυτής της θεώρησης παραβλέπουν, ότι στην περίπτωση της Ελλάδας, το χρέος έχει συναφθεί από εκλεγμένες από τον ελληνικό λαό κυβερνήσεις. Επιπρόσθετα, έχει εγκριθεί η σύναψη του χρέους από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις συζητήσεις για τον Προϋπολογισμό αλλά και σε αυτές για τον Απολογισμό και Ισολογισμό του Κράτους».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass