ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ – «ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ» ΛΕΝΕ

Με ασφαλιστικά θα απαντήσουν οι καφετεριούχοι

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι έλεγχοι από το δήμο και την αστυνομία σε καταστήματα του κέντρου

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2014 22:49 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:49

 

Την έκπληξή τους αλλά και την αγανάκτησή τους, για τις πιέσεις που ασκούνται προκειμένου να ξηλώσουν τις κατασκευές που δημιούργησαν στα καταστήματά τους, καταβάλλοντας το σχετικό ενοίκιο στο δήμο Λαρισαίων, εξέφρασαν σήμερα ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης. Εκτιμώντας πως οι όποιες κατασκευές δεν είναι αυθαίρετες αλλά κινούνται εντός του πλαισίου και των προδιαγραφών που τους τέθηκαν, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την τροπή που πήρε το θέμα και δήλωσαν αποφασισμένοι να προβούν ακόμη και σε ασφαλιστικά μέτρα.         

 Στο μεταξύ οι έλεγχοι για τη διαπίστωση ύπαρξης αυθαίρετων κατασκευών διενήργησε και χθες η αρμόδια επιτροπή  που συγκροτήθηκε στο Πταισματοδικείο Λάρισας μετά από εισαγγελική παρέμβαση. Η επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους των Διευθύνσεων, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του δήμου Λαρισαίων, όπως και από εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας διενήργησε από νωρίς το πρωί αυτοψίες στα καταστήματα του κέντρου, προκειμένου να βεβαιωθεί εάν υφίστανται «στερεές (εμπεπηγμένες στο έδαφος ή άλλες) αυθαίρετες κατασκευές (ξύλινα διαχωριστικά, κιγκλιδώματα, τέντες κλπ) έμπροσθεν ή παραπλεύρως καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος». Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις, θέλοντας και μη, προχωρούν στην αποξήλωση των κατασκευών αλλά η δυσαρέσκεια και ο θυμός τους είναι εμφανής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση όλοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, του άλλοτε συλλόγου καφετεριούχων της Λάρισας (που σήμερα τελεί εν αδρανεία), συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι εκτάκτως στο Επιμελητήριο, εκτίμησαν τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν και αποφάσισαν σε πρώτη φάση να συναντηθούν αύριο με τον πρόεδρο του ΕΒΕ κ. Δημ. Αδάμ προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Ταυτόχρονα και προκειμένου να αποκτήσουν ενιαία φωνή και δύναμη, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ανασυγκροτήσουν το σύλλογο και θα επιλέξουν τη νέα τους διοίκηση. Κρίνοντας επίσης πως το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό μιας και έχουν επενδύσει στις κατασκευές αυτές «τις οποίες και καλαίσθητες και νόμιμες είναι» σκέφτονται να προβούν σε ασφαλιστικά μέτρα.               

ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ

Σε κάθε περίπτωση να επισημάνουμε πως το τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του δήμου Λαρισαίων επέμενε και χθες πως «οι έλεγχοι δεν σταμάτησαν ποτέ» και ότι «θα επεκταθούν στο σύνολο των καταστημάτων πόλης» απλά με αφορμή την πολυνομία και την «επικάλυψη» αρμοδιοτήτων μεταξύ δήμου, Περιφερειακής Ενότητας  και Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθυστερεί η εφαρμογή των οριστικών αποφάσεων που αφορούν στην αποξήλωση κατασκευών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εικόνα ενός «καθεστώτος ασυδοσίας» όταν σε ορισμένες των περιπτώσεων, η έκταση των κατασκευών λειτουργεί «απαγορευτικά»  ακόμη και για τη διέλευση οχημάτων υπηρεσιών που καλούνται σε επείγουσες περιπτώσεις. Να θυμίσουμε επίσης πως οι πρόσφατοι έλεγχοι που προέκυψαν μετά την εισαγγελική παρέμβαση και όπως λέγεται θα συμβάλλουν στην προσπάθεια του δήμου να «αποκατασταθεί η τάξη» σε ότι αφορά τις αυθαίρετες κατασκευές.  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass