ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ Η ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Άναψαν «φωτιές» οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

* Δεν πέρασαν οι εκπτώσεις στους δικαιούχους Κ.Ο.Τ. και όσοι λειτούργησαν τα κλιματιστικά «έκαψαν» την τσέπη τους…

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2014 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:20
Επικίνδυνη και… στην τσέπη πολλών φτωχών Λαρισαίων καταναλωτών της ΔΕΗ εξελίχθηκε η φετινή αιθαλομίχλη… Η αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση από την καύση των ξύλων, φαίνεται πως τους «έκαψε» και οικονομικά καθώς η εξαγγελία για την παροχή… δωρεάν ρεύματος, στο διάστημα εμφάνισης του φαινομένου τον περασμένο Ιανουάριο, αποδείχθηκε αναποτελεσματική και αρκούντως επιβαρυντική.
Οι διαμαρτυρίες των καταναλωτών, δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου είναι πολλές καθώς οι μειωμένες χρεώσεις όχι μόνο δεν πέρασαν στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά προκάλεσαν πρόσθετες επιβαρύνσεις, που μεταφράζονται σε εκατοντάδες ευρώ. Παίρνοντας τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος, τις τελευταίες ημέρες, διαπιστώνουν πως η χρήση των ηλεκτρικών θερμαντικών μέσων, την επίμαχο περίοδο του «συναγερμού», τους έβλαψε οικονομικά καθώς ξεπέρασαν το προβλεπόμενο όριο κατανάλωσης και πλέον καλούνται να πληρώσουν σημαντικά ποσά και πολλαπλάσια αυτών που συνήθως πλήρωναν.
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σε κάθε περίπτωση όμως, περίεργη έως… προκλητική είναι και η απάντηση υπαλλήλων της ΔΕΗ στις διαμαρτυρίες των πολιτών για τις χρεώσεις, καθώς τους λένε πως «όταν εμείς ακούγαμε για εξαγγελίες δωρεάν παροχής ρεύματος, γελούσαμε…» και προφανώς… θα έτριβαν τα χέρια τους! Τους ενημερώνουν δε,ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα από τη διοίκηση της ΔΕΗ και ότι οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν, εμπεριέχουν το ακριβές ποσό, χωρίς την έκπτωση… 
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Να θυμίσουμε πως η σχετική απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη χωρίς χρέωση διάθεση ρεύματος από τη Δευτέρα 13 έως το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014
στους καταναλωτές της ΔΕΗ που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) στο χωρικό επίπεδο του Δήμου Λαρισαίων, εστάλη σε όλα τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες. «Η απόφαση αφορούσε υλοποίηση υπουργικής απόφασης, που έδινε το δικαίωμα στους περιφερειάρχες να αποφασίζουν για την συγκεκριμένη παροχή, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις» τόνισαν σχετικά από την Περιφέρεια. Η σχετική απόφαση με τα απαραίτητα έγγραφα κοινοποιηθήκαν εγκαίρως στο Υπ. Περιβάλλοντος, τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, την Ειδική Επιθεώρηση Περιβάλλοντος, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στα καταστήματα της ΔΕΗ της Θεσσαλίας, την κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ, στη ΔΕΔΔΗΕ κ.α.
 Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε μετά και τις σχετικές εντολές των αρμόδιων υπουργείων, υπήρχε η δυνατότητα στην αρμόδια Περιφερειακή αρχή, να αποφασίζει, με στόχο την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος και κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τις ημέρες κατά τις οποίες οι πολίτες θα αποφεύγουν τη χρήση τζακιών ή άλλων ρυπογόνων μορφών θέρμανσης, προτιμώντας ηλεκτρικές συσκευές, με «αντάλλαγμα» το δωρεάν ρεύμα.
Ανάλογη ήταν και η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία «θεσπίζεται η δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας (εκτός από τις χρεώσεις για δίκτυα κλπ.) στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για διπλάσιο αριθμό ημερών σε σχέση με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Στόχος είναι να δοθεί κίνητρο για χρήση ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης αντί για τζάκια, σόμπες κλπ.».
 Πάντως, πέραν όλων αυτών και παρά το γεγονός ότι δε δόθηκαν εξ αρχής συγκεκριμένες εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η έκπτωση από το σύνολο του λογαριασμού, οι καταναλωτές θεώρησαν ότι… η παροχή ισχύει. Άναψαν τα κλιματιστικά και… κάηκαν!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass