Ενισχύσεις 55 εκ. πριν το Πάσχα σε αγρότες

Δημοσίευση: 16 Απρ 2014 22:52 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:00

    

Περισσότερα από 55 εκατ. ευρώ πρόκειται να δοθούν πριν το Πάσχα σε αγρότες. Ποσό που αφορά υπόλοιπα της Ενιαίας Ενίσχυσης, αλλά και ενισχύσεις για ελαιοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους και καλλιεργητές σκληρού σίτου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα δοθούν 2,8 εκατ. ευρώ σε 1.849 παραγωγούς όσον αφορά την Ενιαία Ενίσχυση, 5,1 εκατ. ευρώ σε 2.500 παραγωγούς βάμβακος για την ειδική ενίσχυση βάμβακος, 9 εκατ. ευρώ σε 42.921 παραγωγούς για τους Ελαιώνες Μικρών Νησιών Αιγαίου, 350 χιλ. ευρώ σε 1.124 παραγωγούς για το Κριθάρι της Λήμνου και 4,5 χιλ. ευρώ σε 16 παραγωγούς για την Αγκινάρα της Τήνου. Επίσης, θα δοθούν 9 εκατ. ευρώ σε 25.444 παραγωγούς για τη βελτίωση της ποιότητας των ελαιοκομικών προϊόντων, 19 εκατ. ευρώ σε 37.345 παραγωγούς για ενίσχυση του Σκληρού Σίτου και 14 εκατ. ευρώ σε 4.187 κτηνοτρόφους για ενίσχυση του τομέα του βοείου και μοσχαρίσιου κρέατος.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στο μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει τη δυνατότητα στους αγρότες να υποβάλουν προαιρετικά τις τριμηνιαίες δηλώσεις ΦΠΑ. Ο Θεοχάρης δεν απέκλεισε μέσω Twitter το ενδεχόμενο να δοθεί η επιλογή σε όσους αγρότες το επιθυμούν να υποβάλλουν τρίμηνες δηλώσεις προκειμένου να διευκολυνθούν. Προανήγγειλε, δε, ότι για το θέμα θα δοθούν σύντομα περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές όλοι οι αγρότες έχουν την υποχρέωση υποβολής μιας ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ στο τέλος του έτους.

Οι αγρότες με ακαθάριστα έσοδα έως 15.000 ευρώ πρέπει να αναγράφουν στη δήλωση αυτή μόνο τον ετήσιο τζίρο τους, προκειμένου να υπολογίζεται επ' αυτού η επιστροφή ΦΠΑ που δικαιούνται.  Όσοι έχουν τζίρο άνω των 15.000 ευρώ πρέπει να καταχωρούν στην ετήσια δήλωση ΦΠΑ, τόσο τα έσοδα όσο και τα έξοδά τους. Εάν η διαφορά μεταξύ ετήσιων εσόδων και ετήσιων δαπανών είναι θετική, η δήλωση ΦΠΑ θα είναι χρεωστική, οπότε θα υποχρεούνται να αποδώσουν τον ΦΠΑ που αναλογεί στη διαφορά αυτή. Εάν η διαφορά εσόδων-δαπανών είναι αρνητική, η δήλωση θα είναι πιστωτική, οπότε θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν επιστροφή του ΦΠΑ που αναλογεί στη διαφορά αυτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass