Χωρίς συμψηφισμούς το κοινωνικό μέρισμα

Δημοσίευση: 28 Απρ 2014 15:30 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:12

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί αυτούσιο και δεν θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές των μερισματούχων, ενώ έως τώρα έχουν εγκριθεί περίπου 185.000 αιτήσεις με την όλη διαδικασία να προχωρά χωρίς προβλήματα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ. Θεοχάρης σημείωσε επίσης ότι έχουν απορριφθεί 340.000 αιτήσεις, με τις περισσότερες απορρίψεις να οφείλονται στο γεγονός ότι οι αιτούντες δεν ικανοποιούν είτε τα εισοδηματικά κριτήρια είτε τα κριτήρια περιουσιακής κατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γγ Δημοσίων Εσόδων εκτίμησε πως συνολικά περίπου 600.000 νοικοκυριά ικανοποιούν τα κριτήρια για λήψη του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο μπορεί να «αγγίξει» περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες. Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως έως τώρα δεν έχει τεθεί ζήτημα τροποποίησης των κριτηρίων. Ωστόσο επισήμανε πως θα εξεταστεί το εάν υπάρχει λόγος για τυχόν αλλαγές, ειδικά σε περιπτώσεις όπου αιτήσεις απορρίπτονται για «λίγα ευρώ» εισοδήματος ή περιουσίας. Όσον αφορά στις ημερομηνίες καταβολής του μερίσματος, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως οι πιστώσεις θα γίνουν κατά το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, σε συνεργασία με τις τράπεζες. Τέλος, αναφορικά με τα πρόσωπα που φιλοξενούνται, υπογράμμισε πως θα δοθεί ένα μέρισμα, συνολικά, στην οικογένεια όπου φιλοξενείται.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass