ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΕΜΠΜΕ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

«θετική αλλά… ελλιπής η απόφαση για τα δάνεια»

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2014 15:49 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:40

Η ΕΣΕΕ με αφορμή την υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που παρέχει τη δυνατότητα σε δανειολήπτες, επαγγελματίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις να αναστείλουν την καταβολή των δόσεων δανείων που έχουν πάρει με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου μέχρι 31/12/2014, ζητά να περιληφθούν στις εν λόγω ρυθμίσεις και τα δάνεια που είχαν χορηγηθεί με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου από το πρώην ΤΕΜΠΜΕ. Όπως σημειώνει η Συνομποσπονδία, οι θετικές ρυθμίσεις της Υπουργικής Απόφασης πρέπει να ισχύσουν για το σύνολο της αγοράς και όχι μόνο για ένα περιορισμένο τμήμα της, επισημαίνοντας ότι τα δάνεια ΤΕΜΠΜΕ εξακολουθούν να προκαλούν υπέρμετρα προβλήματα σε μεγάλο αριθμό βιώσιμων επιχειρήσεων, οδηγώντας πολλές από αυτές σε αδιέξοδο και στο οριστικό λουκέτο.

Η απόφαση του κ. Υπουργού, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς δίνει μία προσωρινή οικονομική ελάφρυνση στις επιχειρήσεις που έχουν δανειοδοτηθεί με τον τρόπο αυτό για να συνεχίσουν την λειτουργία τους και να μπορέσουν σε βάθος χρόνου να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Ο εμπορικός κόσμος της χώρας ζητάει με επίταση από τον κ. Υπουργό την άμεση υπαγωγή και των σχετικών δανείων ΤΕΜΠΜΕ 1 και ΤΕΜΠΜΕ 2 στις θετικές ρυθμίσεις της σχετικής Υπουργικής Απόφασης περί αναστολής, ώστε αυτή να παράξει τα ευεργετικά της αποτελέσματα στο σύνολο της αγοράς και όχι μόνο σε ένα περιορισμένο τμήμα της.

Παράλληλα, το ελληνικό εμπόριο επιθυμεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση, την πλήρη δραστηριοποίηση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης στην κατεύθυνση στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υλοποιηθεί η πρόταση που έχει καταθέσει το ΕΤΕΑΝ για την πενταετή παράταση του ομολόγου των 800 εκατ. κίνηση η οποία θα προσδώσει εγγυοδοσία ύψους μέχρι και 8 δισ. στις Μμε επιχειρήσεις.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass