ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΟΙ 12 ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

«Η απόφαση δικαίωσε τον αγώνα μας…»

* Τη λένε στην «Ε» για την πολύμηνη μάχη τους και την αστείρευτη μαχητικότητα που επέδειξαν…

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2014 3:35 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:44
Το απίστευτο σθένος και η αγωνιστικότητά τους εξέπληξε... Επί 240 ημέρες, από τη στιγμή που απολύθηκαν, διαδήλωναν στους δρόμους, μοίραζαν φυλλάδια ενημερώνοντας τους περαστικούς για το πρόβλημά τους και τη νύχτα έμειναν σε αντίσκηνα έξω από το κτίριο του Υπ. Οικονομικών. Η μαχητικότητά τους όχι μόνο δεν κάμφθηκε στιγμή, αλλά μέρα με τη μέρα δυνάμωνε… Το πείσμα τους ανεξάντλητο και η πίστη για τον αγώνα τους, αστείρευτη…
Φόρεσαν στα κεφάλια τους συμβολικά ακάνθινα στεφάνια τη Μ. Πέμπτη για να δείξουν τη δική τους «σταύρωση» έδωσαν βροντερό παρόν στις Βρυξέλλες διαδηλώνοντας με ευρωπαϊκά συνδικάτα, τα έβαλαν με διμοιρίες των ΜΑΤ και εκδιώχτηκαν με ανάρμοστους τρόπους από το Υπουργείο. Το αίσθημα της αδικίας που έμειναν χωρίς δουλειά σε μια τόσο δύσκολη εποχή φούντωνε. Έως την ημέρα της δικαίωσης, της λύτρωσης, της ανακούφισης….
 Από προχθές οι 397 καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, εκ των οποίων 12 από τη Λάρισα, ατενίζουν το εργασιακό τους μέλλον με αισιοδοξία, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακύρωσε τις διαθεσιμότητες του υπ. Οικονομικών. Οι καθαρίστριες, είχαν προσφύγει στο δικαστήριο θεωρώντας παράνομη και αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη διαδικασία καθώς ισούται με απόλυση. Η απόφαση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού ανοίγει τον δρόμο να γίνουν δεκτές και άλλες προσφυγές εργαζομένων.
Να σημειώσουμε πως οι συνολικά 595 καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με το «κύμα» του Σεπτεμβρίου του 2013 και ανήμερα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών αντιμετώπιζαν το φάσμα της απόλυσης καθώς έχει παραταθεί η διαθεσιμότητα για όσους έχουν κάνει αιτήσεις για μετάταξη / επανατοποθέτηση και μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων διάθεσης.
Μάλιστα χθες οι Λαρισαίες καθαρίστριες, προκειμένου να κατοχυρωθούν στην περίπτωση που το Υπ. Οικονομικών προχωρήσει σε έφεση, υπέβαλαν από τη Β΄ Εφορία τις σχετικές αιτήσεις κινητικότητας.
 « Η απόφαση αποτελεί δικαίωση του τεράστιου αγώνα μας και ένα μήνυμα προς όλους. Ευχαριστούμε όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν » τόνισε στην «Ε» η κ. Άννα Κονιτσιώτη – Δεληγιάννη σχολιάζοντας τις εξελίξεις, για να προσθέσει η κ. Κική Κουριξίδου πως «αποδεικνύεται, πως η απόφαση ήταν παράνομη και καταχρηστική. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούν και οι υπόλοιπες συναδέλφισσές μας».
 Ο δικηγόρος των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος, χαρακτήρισε την κρίση του δικαστηρίου «απόφαση- σταθμό», καθώς «τίθεται εκποδών ο θεσμός της διαθεσιμότητας και αποδεικνύεται απολύτως αντισυνταγματικός». Με την απόφασή του το δικαστήριο, όπως ανέφερε, διατάσσει την επαναπρόσληψη των συγκεκριμένων εργαζομένων. Μάλιστα η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν από τη Δευτέρα, ανεξαρτήτως αν το Δημόσιο προσχωρήσει σε έφεση. Πάντως το Υπ. Οικονομικών αναμένεται άμεσα να ενημερώσεις τους προϊσταμένους των Εφοριών για το πώς θα χειριστούν το θέμα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass