Τον παραδοσιακό κρεοπώλη της γειτονιάς τους εμπιστεύονται περισσότερο οι Λαρισαίοι

Μειώνεται η κατανάλωση κρέατος…

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2014 15:21 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:01

Το μήνυμα πως η σχέση εμπιστοσύνης του παραδοσιακού κρεοπώλη με τον καταναλωτή είναι ισχυρή και πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να κρατηθεί και να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο, έστειλε χθες η Συντεχνία κρεοπωλών ν. Λάρισας. Στην εκλογοαπολογιστική τους συνέλευση, που διεξήχθη στο Επιμελητήριο, τα μέλη της συντεχνία συζήτησαν τα θέματα του κλάδου, έκαναν τον απολογισμό τους και δρομολόγησαν τις διαδικασίες για τις εκλογές των νέων συνδικαλιστικών οργάνων τους.

Κατ΄ αρχήν όπως αποφάσισαν, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, εξελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων στις Ομοσπονδίες τους (Πανελλήνιας και ΕΒΕΛ) θα διεξαχθούν στις 12 Ιουνίου, στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 3 Ιουνίου στον κ. Χρήστο Πάσχο (τηλ. 2410-628.094)        

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ

Στο μεταξύ, ιδιαίτερη αναφορά στη συνέλευση έγινε και για την πανελλαδική έρευνα για τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων σε σχέση με το κρέας, που πραγματοποίησε η εταιρεία Interview για λογαριασμό της o.mind Creatives, διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης MEAT DAYS και εκδότριας του περιοδικού MEAT PLACE. Τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως τόνισε ο πρόεδρος της συντεχνίας Λάρισας κ. Χρήστος Πάσχος, είναι ενθαρρυντικά για τους παραδοσιακούς κρεοπώλες καθώς όπως καταγράφηκε «εμείς είμαστε αυτοί που κρατάμε τα ηνία της αγοράς κρέατος και εμάς εμπιστεύονται περισσότερο οι καταναλωτές».  Ενδεικτικά:

* Το 55% των καταναλωτών απάντησε πως τρώει κρέας δυο με τρεις φορές την εβδομάδα ενώ το 53% έχει μειώσει την κατανάλωση κρέατος τα τελευταία δύο χρόνια.

* Το 80% των καταναλωτών αγοράζει κρέας από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία και όχι από τα σούπερ μάρκετ, καθώς όπως απάντησε τον κρεοπώλη της γειτονιάς τον εμπιστεύονται και θεωρούν πως θα αγοράσουν ποιοτικό κρέας.

* Το 79% αγοράζει κρέας με κριτήριο την ποιότητα και όχι την τιμή και το κρέας που καταναλώνουν συχνότερα είναι το κοτόπουλο (65,5%), μοσχάρι (61,8%), χοιρινό (43,6%), κατσίκι/αρνί (3,5%) και γαλοπούλα (2%).

* Το ποσό που καταναλώνουν κάθε εβδομάδα για το κρέας είναι 20% ενώ επτά στους δέκα καταναλωτές θεωρούν πως υπάρχει διαφορά ποιότητας μεταξύ ενός ελληνικού και ενός εισαγόμενου κρέατος. 

Ανάλογα συμπεράσματα προκύπτουν όπως ειπώθηκε και για την αγορά της Λάρισας, με την επιπλέον διαπίστωση πως λόγω των οικονομικών συνθηκών υπάρχει μια μείωση της κατανάλωσης του κρέατος 5% έως 8% αν και οι τιμές, ειδικά στο κοτόπουλο, αποκλιμακώνονται…   

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass