Παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και Ε9 ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2014 14:54 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:46

 

Οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής και Ευκλείδης Τσακαλώτος με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον  Υπουργό Οικονομικών ζητούν να επιμηκυνθεί κατά 48 ημέρες η  καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος  οικονομικού έτους 2014 και του Ε9, ή τουλάχιστον έως την 30η Ιουλίου.

Η παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος είναι εύλογη και δικαιολογημένη, εφόσον:

  •  Το σύστημα TAXISNET  άνοιξε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις 20/3/2014 αντί για την 1/2/2014, όπως ο νόμος ορίζει, χωρίς να επιμηκυνθεί ισόχρονα (κατά 48 ημέρες) ο χρόνος υποβολής των δηλώσεων. 
  • Το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των δηλώσεων δυσλειτουργεί, δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή υποβολή των δηλώσεων και εξαντλώντας την υπομονή των χρηστών του.
  • Οι δηλώσεις εισοδήματος φέτος υποβάλλονται με βάση τις διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε.) που ψηφίστηκε το 2013 και εφαρμόζεται για πρώτη φορά, με αποτέλεσμα κατά την υποβολή των δηλώσεων να προκύπτουν ερωτήματα που πρέπει να λυθούν πριν την οριστική υποβολή της δήλωσης.

Οι βουλευτές καλούν το ΥΠ.ΟΙΚ να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της παλιάς συνταγής, της θέσπισης καταληκτικών προθεσμιών υποβολής της φορολογικής δήλωσης με βάση το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου, αλλά η παράταση να δοθεί για όλους τους φορολογούμενους, ώστε να μην προκύψουν λάθη ή δυσμενείς συνέπειες για κανέναν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass