ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΑΚΥΚΛΩ-ΖΩ» ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΟΕΣΘ

Πρόγραμμα απασχόλησης ευάλωτων ομάδων

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2014 14:37 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:49

Τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις γύρω από για το πρόγραμμα «Ανακυκλω-ΖΩ», που στόχο έχει τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ενημέρωσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα η ΟΕΣΘ, ως μέλος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, στο πλαίσιο της δράσης «Δικτύωση Τοπικών Φορέων της ΠΕ Λάρισας» του έργου «Ανακυκλω-ΖΩ», ενημέρωσε και διερεύνησε με επιχειρηματικούς φορείς τη δημιουργία συμμαχιών συνεργασίας για την προώθηση στην απασχόληση ευάλωτων ομάδων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα Ανακυκλω-ΖΩ, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΕΣΘ κ. Νίκος Τζίκας περιλαμβάνει ένα πλέγμα επιδοτούμενων δράσεων που αφορούν την επιλογή, κατάλληλη προετοιμασία, κατάρτιση, επιμόρφωση, συνεχή επαγγελματική καθοδήγηση, ολοκληρωμένη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη 80 ανέργων, των Καλλικρατικών Δήμων Λάρισας, Βόλου, Τρικκαίων και Καρδίτσας, που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες με σκοπό, την επαγγελματική δραστηριοποίησή τους στον τομέα της ανακύκλωσης και της πράσινης οικονομίας  και συγκεκριμένα:

* στον κλάδο της συλλογής, μεταφοράς και προσωρινής αποθήκευσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων, προκειμένου να διατεθούν με νόμιμο, ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθό τρόπο για βιομηχανική χρήση, δηλαδή στην παραγωγή βιοκαυσίμων και βιολιπαντικών, και

* στον κλάδο της συλλογής, μεταφοράς και προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, μέταλλο, αλουμίνιο, πλαστικό και γυαλί) προκειμένου αυτά να μεταφέρονται σε μονάδες ανακύκλωσης. Επιπρόσθετος στόχος είναι, η ένταξη ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στην αγορά εργασίας.

Μέσω του προγράμματος αυτού όπως επισήμανε ο κ.Ζάρκος από το «ΚΕΕ ΔΗΜΗΤΡΑ», οι ωφελούμενοι μπορούν να ιδρύσουν δική τους επιχείρησης ή να προσληφθούν σε επιχείρηση. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μόνιμους κάτοικους των Δήμων Λαρισαίων, Βόλου, Τρικκαίων και Καρδίτσας, οι οποίοι ανήκουν κατά προτεραιότητα, στις κάτωθι κοινωνικές ομάδες:

*  Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα

* Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών

 * Μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες

  * Άτομα με θρησκευτικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες Ρομά

  * Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια

Να τονίσουμε πως το πρόγραμμα υλοποιεί η Α.Σ. «Ανακυκλω-ΖΩ» που απαρτίζεται από τους φορείς: ΔΗΜΗΤΡΑ  Κ.Ε.Ε.  Α.Ε., ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ Α.Ε.», ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, με συντονιστή εταίρο τη BEE GROUP A.E.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass