ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Μείωση δημοτικών τελών ζητούν οι έμποροι

Για τα αιτήματα των επαγγελματιών της Λάρισας ενημερώθηκε από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου ο κ. Απ. Καλογιάννης

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2014 17:08 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:51

Μια πρώτη αλλά ουσιαστική ευκαιρία, να συζητήσει και να πληροφορηθεί τα προβλήματα και τα αιτήματα των επαγγελματιών της Λάρισας, είχε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Απ. Καλογιάννης.  Η διοίκηση του Επιμελητηρίου με αφορμή προγραμματισμένη συνεδρίασή της, κάλεσε το νέο δήμαρχο να γνωρίσει τα μέλη, να ενημερωθεί για τις δομές και τις υπηρεσίες του μεγαλύτερου φορέα της πόλης και πρωτίστως να συζητήσει και να συντονίσει μαζί του, μια σειρά θεμάτων που άπτονται και επηρεάζουν την επαγγελματική τους δράση.

Θέματα ειδικά, όπως  των πεζοδρόμων και πλατειών, των δημοτικών τελών, της εμποροπανήγυρης, των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων αλλά και γενικά όπως αυτά της τόνωσης της τοπικής αγοράς μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και προγραμματισμούς τέθηκαν στο «τραπέζι του διαλόγου» και έδωσαν την ευκαιρία γενικότερων προβληματισμών και το πώς πρέπει να τα χειριστούν.  

 Αν και από τη όλη συζήτηση, δεν θα μπορούσαν στην παρούσα φάση να  προκύψουν αποφάσεις, ωστόσο τόσο η διοίκηση του Επιμελητηρίου όσο και ο νέος δήμαρχος, χαρακτήρισαν αποτελεσματική και εποικοδομητική τη συνάντηση και δεσμεύτηκαν να συναντώνται τακτικά και να συζητούν,  για όλα τα θέματα της αγοράς.

«Θα με βρίσκετε εύκολα, δεν πρόκειται να κρυφτώ, θα συνομιλώ μαζί σας και θα βρούμε τις ενδεδειγμένες λύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης, δίνοντας την εικόνα και το μοντέλο λειτουργίας που θα ακολουθήσει κατά τη δημαρχιακή του θητεία.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη, επισήμανε, να βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι, να συζητάμε για να βρούμε τις λύσεις για όλα τα θέματα που ταλανίζουν τους επαγγελματίες και δημιουργούν κλίμα αντιπαλότητας με τη δημοτική αρχή.  Οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες και οφείλουμε να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, γι αυτό είμαστε αποφασισμένοι, στο πνεύμα πάντα της ισοπολιτείας, να συγκρουστούμε με συμφέρονται και αντιλήψεις του παρελθόντος

ώστε να λειτουργήσει η αγορά και το εμπορικό της κέντρο. Δε θα επιβάλουμε  λύσεις. Αλλαγή φιλοσοφίας χρειάζεται. Θα παλέψουμε όλοι μαζί με όλες μας τις δυνάμεις για να βελτιωθούν τα πράγματα…», ήταν η θέση και η δέσμευση τους νεοεκλεγέντα δημάρχου.  

ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημ. Αδάμ όσο και τα λοιπά μέλη της διοίκησης αλλά και οι πρόεδροι των επαγγελματικών συλλόγων που είχαν κληθεί να παραστούν στη συνάντηση, ζήτησαν από τον κ. Καλογιάννη να στηρίξει και να υπηρετήσει την επιχειρηματικότητα επ΄ ωφελεία των δύο πλευρών και επιπροσθέτως, πριν από κάθε απόφαση της δημοτικής αρχής, να ακούει και να λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις τους…

Μεταξύ των ζητημάτων που μετ΄ επιτάσεως τέθηκαν υπόψη του νέου δημάρχου είναι η δραστική μείωση των δημοτικών τελών, η δημιουργία πάρκινγκ τουριστικών λεωφορείων, η αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων και η προώθηση στοχευμένων κοινωνικών δράσεων για όσους δημότες έχουν ανάγκη.

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass