Markit: Υψηλά δύο ετών για την ελληνική μεταποίηση

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2013 20:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:19

Στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2011 βρέθηκε τον Ιούνιο η ελληνική μεταποίηση, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Markit που δόθηκε στη δημοσιότητα. Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) διαμορφώθηκε στις 45,4 μονάδες από τις 45,3 μονάδες τον Μάιο, στην υψηλότερη μέση τιμή τριμήνου από το δεύτερο τρίμηνο του 2011.

 Παρόλα αυτά, ο δείκτης διατηρήθηκε κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση. Ο κύριος δείκτης PMI ανήλθε στην υψηλότερη τιμή σε διάστημα δύο ετών τον Ιούνιο, παρά την ελαφρώς βραδύτερη μείωση τόσο των νέων παραγγελιών όσο και της απασχόλησης στις μονάδες των κατασκευαστών. Ωστόσο, τα επίπεδα παραγωγής υποχώρησαν με ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο.

 Η παραγωγή υποχώρησε λόγω της αντίστοιχης μείωσης στα κεφαλαιουχικά αγαθά. Αν και ταχύτερος από τον προηγούμενο μήνα, ο ρυθμός πτώσης της παραγωγής συνολικά ήταν ο δεύτερος βραδύτερος από τον Απρίλιο του 2011. Τα επίπεδα των νέων εργασιών μειώθηκαν με το βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο μηνών. Αντίθετη όμως ήταν η τάση στις νέες παραγγελίες από το εξωτερικό, που συρρικνώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο.

 Σύμφωνα με τη Markit, οι κατασκευαστές συνέχισαν να μειώνουν τις τιμές χρέωσης, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν πελάτες, αν και αυξήθηκαν οι μέσες τιμές εισροών, λόγω του υψηλότερου κόστους πρώτων υλών. Η δριμύτερη και επιταχυνόμενη μείωση των αδιεκπεραίωτων εργασιών υπέδειξε ότι είναι απαραίτητο να βελτιωθεί και πάλι η τάση των νέων παραγγελιών, ώστε να ασκηθούν ανοδικές πιέσεις στην παραγωγή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass