ΠΡΟΣΤΙΜΟ 50 ΦΟΡΕΣ ΕΠΙ ΤΟ «ΦΑΚΕΛΑΚΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

ΕΟΠΥΥ: Ό,τι δαπάνη περνά τα 600 εκατ. ευρώ θα επιστρέφεται…

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2013 21:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:20

Στα 600 εκατ. ευρώ θα διατηρηθούν οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ απέναντι στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές, ενώ ό,τι ποσό ξεπεράσει αυτήν τη δαπάνη, θα πρέπει να επιστραφεί στον ΕΟΠΥΥ από τις κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα. Η συμφωνία αυτή προέκυψε από τη συνάντηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη με την τρόικα, ενώ σύμφωνα με τον κ.Γεωργιάδη –που χαρακτήρισε τη συνάντηση επιτυχή- απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να μη χορηγηθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα εξαιτίας της «τρύπας» στον ΕΟΠΥΥ.

 Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι το μέτρο είναι οριζόντιο, αλλά αποτελεί μονόδρομο. Ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι το κράτος δεσμεύεται να καταβάλει άμεσα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ιδιωτικά κέντρα και τις κλινικές, προκειμένου να ανακουφιστούν οικονομικά, καθώς ορισμένες από αυτές τις μονάδες κινδυνεύουν να κλείσουν. Επίσης είπε ότι στο εξής θα μπουν ελεγκτικοί μηχανισμοί στον τομέα των δαπανών του ΕΟΠΥΥ, όπως αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

 Στα προαπαιτούμενα της τρόικας ήταν και η αυστηροποίηση του ποινολογίου στον χώρο της Υγείας. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, για παράδειγμα, ότι με τις νέες ρυθμίσεις ένας γιατρός, που θα εντοπίζεται να παίρνει φακελάκι, θα πληρώνει πρόστιμο το οποίο θα αντιστοιχεί με ποσό 50 φορές πάνω από τα χρήματα, που περιείχε το φακελάκι που έλαβε.

 Το τρίτο προαπαιτούμενο, που συμφωνήθηκε, είναι τα θεραπευτικά πρωτόκολα, που ισχύουν από σήμερα, ώστε σε κάθε κατηγορία ασθενειών να δικαιολογούνται συγκεκριμένες διαγνωστικές πράξεις και φάρμακα. Ο Αδ. Γεωργιάδης, με δεδομένο ότι το υπουργείο Υγείας βρίσκεται εντός στόχων για τη φαρμακευτική δάπανη, ζήτησε και πήρε παράταση έως το φθινόπωρο, για το μέτρο της δυναμικής τιμολόγησης γεννοσήμων φαρμάκων. Είπε, πάντως, ότι κανένα απαραίτητο φάρμακο δεν θα λείψει από τους ασφαλισμένους και επισήμανε ότι και η τρόικα είναι σύμφωνη, ώστε να υπάρξει ένα δίχτυ ασφαλείας, που θα επιτρέπει την πρόσβαση στο σύστημα Υγείας όλων όσων δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass