ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Κτηματολογικό Γραφείο γίνεται το Υποθηκοφυλακείο Λάρισας

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2013 4:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:51
Εννέα νέα κτηματολογικά γραφεία για 350.000 δικαιούχους ξεκινούν τη λειτουργία τους τις επόμενες ημέρες σε Σπάρτη, Ναύπλιο, Τρίπολη, Κόρινθο, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Ζάκυνθο, Λάρισα και Καρδίτσα.
Το Υποθηκοφυλακείο Λάρισας θα λειτουργεί επισήμως ως Κτηματολογικό Γραφείο από την Παρασκευή 16 Αυγούστου. 
Να σημειώσουμε πως με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, πιστοποιήθηκε η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης στις παραπάνω πόλεις και το αρχείο κτηματογράφησης παραδίδεται στα αρμόδια κατά τόπους Υποθηκοφυλακεία, τα οποία ξεκινούν να λειτουργούν ως κτηματολογικά γραφεία. Με το άνοιγμα των κτηματολογικών γραφείων σηματοδοτείται η μετάβαση από το παλιό σύστημα «Μεταγραφών και Υποθηκών» στο νέο σύστημα του Κτηματολογίου, επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ. Συγκεκριμένα, τα βιβλία που τηρούσε το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο για τις περιοχές αυτές επέχουν θέση αρχείου, ενώ όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται πλέον από το κτηματολογικό γραφείο και οι εγγραφές που αφορούν τα ακίνητα γίνονται στο Σύστημα Πληροφορικής Εθνικού Κτηματολογίου (ΣΠΕΚ).
Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος το Εθνικό Κτηματολόγιο αποτελούσε πάντα το μεγαλύτερο μεγάλο έργο της χώρας ενώ η ολοκλήρωσή του θα σηματοδοτήσει το πέρασμα της χώρας από την εποχή των χειρόγραφων αρχειακών καταγραφών στην εποχή της σύγχρονης, ψηφιακής απεικόνισης, προστασίας και αξιοποίησης της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass