ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΕΚΤ ΣΕ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ

Απαγορεύεται η «νομισματική χρηματοδότηση»

* Αμετάβλητα στο 0,50% άφησε χθες η ΕΚΤ τα ευρωεπιτόκια

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2013 3:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:26
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ξεκαθάρισε χθες ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι. Ακόμη δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «εάν χρειαστεί παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα, θα απαιτηθούν περαιτέρω όροι». Ειδικότερα, ερωτηθείς άμεσα εάν η ΕΚΤ θα συμμετάσχει σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο Ντράγκι είπε «όχι».
«Eίναι αρκετά σαφές ότι δεν μπορούμε να κάνουμε νομισματική χρηματοδότηση (του ελληνικού προϋπολογισμού), η εντολή μας είναι η σταθερότητα των τιμών» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
Ένας τρόπος συμμετοχής της ευρωτράπεζας στην ελάφρυνση του χρέους που συζητείτο, ήταν να μετακυλήσει η ΕΚΤ τις λήξεις των ελληνικών ομολόγων που διακρατεί, ένα χαρτοφυλάκιο γνωστό και ως «ANFA». Στο μεταξύ χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 0,50%, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός και σημειώθηκε ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη. Η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ για τον καθορισμό του επιτοκίου της δεν οδήγησε, όπως περίμεναν παράγοντες των αγορών, σε μια αύξηση του βασικού επιτοκίου του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης λόγω της βελτιωμένης οικονομικής προοπτικής στην ευρωζώνη.
 
   
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass