ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ «ΒΛΕΠΕΙ» ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ

«Τρίτο και τέταρτο πακέτο στην Ελλάδα»

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2013 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:34
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη και για χρονικό διάστημα που ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο από αυτό που αναμένεται εξέφρασε ο βέλγος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λικ Κοέν μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό La Premiere. Εξήγησε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια και ίσως όχι μόνο μία φορά, αλλά δύο, περιγράφοντας έτσι όχι μόνο ένα τρίτο, αλλά και ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας.
«Είναι σαφές ότι δεν βρισκόμαστε στο τέλος του ελληνικού προβλήματος. Θα χρειαστεί να καταβάλουμε και άλλες προσπάθειες σίγουρα μία ίσως και δύο φορές ακόμη. Θα χρειαστεί να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.
«Υπάρχει πρόοδος αλλά είναι πολύ αργή. Φυσικά, η οικονομική βάση της Ελλάδας είναι εξαιρετικά μικρή και θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να ξαναλειτουργήσει σταδιακά», είπε ο Κοέν. «Το πρόβλημα στην αρχή ήταν η θέληση των άλλων χωρών να βοηθήσουν. Αυτό λύθηκε από τις κυβερνήσεις και επίσης από την ΕΚΤ», δήλωσε ακόμα, προσθέτοντας ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν αποτελεί πλέον απειλή για το ίδιο το οικοδόμημα της ευρωζώνης.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass