ΜΕΘΑΥΡΙΟ - ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ, ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΙ «ΠΑΓΩΜΑ» ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

«Λουκέτο» για μια μέρα βάζουν οι ΕΒΕ της Λάρισας

* Συγκέντρωση το πρωί της Δευτέρας, 16 Σεπτεμβρίου, στο ΕΒΕΛ – Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΕ * «Σύμμαχος» της κυβέρνησης η ΕΣΕΕ, καταγγέλλει η ΠΑΣΕΒΕ για την μη κινητοποίηση των εμπόρων

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2013 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:36
  
michou@eleftheria.gr
 
«Ρολά» για 24 ώρες, μεθαύριο, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου κατεβάζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες της Λάρισας, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης της ΓΣΕΒΕΕ την ίδια μέρα, με κύριο αίτημα την παύση των διώξεων για ασφαλιστικές οφειλές, καθώς και το «πάγωμα» των παλιών χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη από την ΟΕΒΕ Ν.Λάρισας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ενώ οι ΕΒΕ καλούνται σε συγκέντρωση το πρωί της Δευτέρας, στο Επιμελητήριο Λάρισας από όπου θα προχωρήσουν σε πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ.
 
Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΟΕΒΕ Ν.Λάρισας επισημαίνει ότι σκοπός της κινητοποίησης είναι η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και το σταμάτημα των διώξεων του ΟΑΕΕ προς τους ασφαλισμένους του, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση. Η ΟΕΒΕ Ν.Λάρισας καλεί τα μέλη της να συγκεντρωθούν στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας, στο ισόγειο του ΕΒΕΛ. Παράλληλα, η Ομοσπονδία ζητά από την ΓΣΕΒΕΕ να προσέλθει σε εποικοδομητικό και γόνιμο διάλογο με το Υπουργείο Εργασίας, όπου θα τεθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τους ΕΒΕ. Στα θέματα-αιτήματα της Ομοσπονδίας περιλαμβάνονται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού φορέα, με κύριο ζητούμενο την υπαγωγή των ΕΒΕ σε κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες, προκειμένου να μπορούν να πληρώνουν τις εισφορές τους και να υπάρχει πλήρης και σταθερή χρηματοδότηση από την πλευρά της πολιτείας. Στα αιτήματα περιλαμβάνονται ακόμη η παύση των διώξεων του ΟΑΕΕ προς τους οφειλέτες, καθώς και «πάγωμα» των οφειλών (ως τις 31.12.2012), για να δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους να αντεπεξέλθουν στις τρέχουσες εισφορές, η θεώρηση βιβλιαρίων για όλους καθώς και η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις. Τη συμμετοχή τους στο 24ωρο «λουκέτο» δηλώνουν με ανακοινώσεις τους το Σωματείο Επιπλοποιών-Ξυλουργών Ν.Λάρισας, ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών-Συντηρητών Ανελκυστήρων, ο Σύλλογος Μεταλλοτεχνουργών Ν.Λάρισας και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Ν.Λάρισας.
 
ΠΑΣΕΒΕ
Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την μεθαυριανή κινητοποίηση των ΕΒΕ, παρέθεσαν χθες το απόγευμα τα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ Λάρισας, καταγγέλλοντας τόσο τη στάση της ΕΣΕΕ, την οποία και χαρακτήρισε «στρατηγικό σύμμαχο» της κυβέρνησης, όπως και την διοίκηση του ΕΣΛ για τη μη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. Παράλληλα, καταγγέλλουν τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ν.Λάρισας για την πρότασή του, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των συλλόγων-σωματείων την περασμένη Πέμπτη, να μην μπει «λουκέτο», αλλά να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς τον ΟΑΕΕ. Στα αιτήματα της ΠΑΣΕΒΕ περιλαμβάνονται το «πάγωμα» των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις για όσο διαρκεί η κρίση, η μείωση της εισφοράς χωρίς μείωση των συντάξεων, η παύση των διώξεων του ΟΑΕΕ προς τους ασφαλισμένους, η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους, η χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2/3 από τον προϋπολογισμό, η επιστροφή των «κλεμμένων» αποθεματικών του ταμείου, η χορήγηση επιδόματος ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και η κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλλει φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ.
 Μ.Μ.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass