ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΑΦΜ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΦΠΑ

«Ξαφνικός θάνατος» σε ασυνεπείς επιχειρήσεις

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2013 3:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:50
Στην κατάργηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) επιχειρήσεων που δεν έχουν υποβάλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ θα προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται ότι από τους περίπου 108.000 υπόχρεους σε δήλωση ΦΠΑ, περίπου οι 26.000 δεν υποβάλλουν τριμηνιαία η μηνιαία περιοδική δήλωση ΦΠΑ, γεγονός που οδήγησε την τρόικα να ζητήσει από την κυβέρνηση παρεμβάσεις για να αυξηθεί η φορολογική συμμόρφωση επιχειρήσεων και επιτηδευματιών. Έτσι, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης προωθεί ρύθμιση που θα "πατά" πάνω στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και θα προβλέπει την ακύρωση ΑΦΜ νομικών προσώπων και επιτηδευματιών που δεν έχουν υποβάλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα.
Οι φορολογούμενοι αυτοί θα λαμβάνουν επιστολή από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με την οποία θα καλούνται να προσέλθουν στην εφορία εντός μηνός και να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους και εάν δεν ανταποκρίνονται με τη λήξη της προθεσμίας, ο ΑΦΜ τους θα απενεργοποιείται.
Πάντως, η αδρανοποίηση των ΑΦΜ δεν θα εμποδίζει τη βεβαίωση νέων οφειλών, την είσπραξη όλων των οφειλών, αλλά και την λήψη μέτρων διασφάλισης και είσπραξης οφειλών εκ μέρους του Δημοσίου.
Η κατάργηση του AΦΜ συνεπάγεται πως μια επιχείρηση ή ένας επιτηδευματίας δεν μπορούν να θεωρήσουν βιβλία και στοιχεία, να λάβουν αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας, να συναλλάσσονται με το Δημόσιο, να μεταβιβάσουν την κυριότητα ακινήτου, να τύχουν απαλλαγής από το φόρο μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικών παροχών κατά την απόκτηση πρώτης κατοικίας, να υποβάλλουν οποιαδήποτε δήλωση στο τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ, αλλά και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά οποιαδήποτε φορολογική δήλωση. Εν ολίγοις η επιχείρηση θα καθίσταται επί της ουσίας ανενεργή...
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass