ΥΠΟΙΟ: Αναστολή ΑΦΜ για μη υποβολή ΦΠΑ επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2013 21:56 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:51

Στην αποστολή ενός εκκαθαριστικού σημειώματος για τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται μέτρα για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων και επαγγελματιών στην υποβολή των δηλώσεων του ΦΠΑ. Ένα από τα μέτρα που επεξεργάζεται ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης είναι η αναστολή του ΑΦΜ των επιχειρήσεων εκείνων που για δύο συνεχόμενα τρίμηνα δεν υποβάλλουν ΦΠΑ παρ' ότι είναι υπόχρεες.

 ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ

Στο μεταξύ, αύξηση κατά 588 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς το δημόσιο τον Αύγουστο και ανήλθαν σε 5,379 δισ. ευρώ έναντι 4,791 δισ. ευρώ τον Ιούλιο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το σύνολο των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο - δηλαδή οι οφειλές που ήταν ληξιπρόθεσμες ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 - ανήλθε τον Αύγουστο στα 53,590 δισ. ευρώ σημειώνοντας πτώση σε σχέση με τον Ιούλιο που ήταν 53,712 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές - που δημιουργήθηκαν από 1.1.2013 και μετά - το υπουργείο Οικονομικών είχε εισπράξει κατά τη διάρκεια του Οκταμήνου 712 εκατ. ευρώ έναντι 679 εκατ ευρώ το επτάμηνο. Στο διάστημα αυτό εισπράχθηκαν επίσης 1,049 δισ. ευρώ από το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος. Πρόκειται για έσοδα που εισέπραξε το δημόσιο από την υπαγωγή οφειλετών στις δύο ρυθμίσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass