Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις λαϊκές αγορές

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2013 17:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:36

Ερώτηση, σχετικά με το νέο καθεστώς ανανέωσης των αδειών για τους πωλητές λαϊκών αγορών, το οποίο επί της ουσίας απειλεί την ύπαρξη του κλάδου, κατέθεσαν 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, μεταξύ αυτών και η Λαρισαία Ηρώ Διώτη.

Όπως τονίζουν, «πέρα από τις κοινωνικές ομάδες των μισθωτών και των συνταξιούχων, ένα ακόμη κομμάτι της κοινωνίας που έχει πληγεί, σοβαρότατα έως ανεπανόρθωτα, είναι και ο επαγγελματικός κλάδος των πωλητών λαϊκών αγορών. Το νέο νομικό καθεστώς (Ν. 4152/2013) μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι οι άδειες έχουν ισχύ για 3 χρόνια και ανανεώνονται κάθε φορά ισόχρονα, όλες οι υφιστάμενες μέχρι σήμερα άδειες λήγουν αυτοδικαίως μέχρι την 31-10-2014. και για την ανανέωση της άδειας χρειάζεται ο κάτοχός της να καταθέσει φορολογική ενημερότητα της αρμόδιας ΔΟΥ και βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του ασφαλιστικού φορέα που ανήκει.

Τα παραπάνω, αντί να υποβοηθά τον κλάδο των πωλητών λαϊκών αγορών, σφίγγει ακόμη περισσότερο την οικονομική θηλιά που τύλιξαν τα μνημόνια στο λαιμό τους. Ο τζίρος τους έχει μειωθεί δραματικά, καθώς το κόστος διαβίωσης έχει “ρίξει” τη ζήτηση, ενώ οι απαιτήσεις του κράτους μεγαλώνουν με αποτέλεσμα να αυξάνεται το οικονομικό κόστος των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών».

Οι βουλευτές ζήτησαν από τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης να τροποποιήσουν το Ν.4152/2013 σε ό,τι αφορά στο καθεστώς ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών για τους πωλητές λαϊκών αγορών, ρωτώντας τους σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν ώστε να υποβοηθηθεί ο κλάδος, καθώς και αν δύνανται να υιοθετήσουν τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι συνδικαλιστικοί φορείς των πωλητών λαϊκών αγορών για το καθεστώς ανανέωσης των επαγγελματικών τους αδειών.

«Καμία πραγματική μέριμνα δεν υπήρξε μέχρι στιγμής για να βοηθηθούν οι πωλητές λαϊκών αγορών, ώστε να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις που μπορεί που σχετίζονται με την ασφαλιστική και φορολογική τους ενημερότητα. Αντ’ αυτού ο ν. 4152/2013 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον εκδικητικός, αφού ουσιαστικά δεν δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του κλάδου να εργαστούν» καταλήγουν οι βουλευτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass