ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ Η ΑΓΟΡΑ – ΑΠΟ ΜΗΔΕΝ ΩΣ ΚΑΙ 80% ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ

«Πρεμιέρα» εκπτώσεων με πολλή… «διακριτικότητα»

* «Αγωνία» για την Κυριακή – «Ομοβροντία» τηλεφωνημάτων στα γραφεία του ΕΣΛ * Με ανοιχτά καταστήματα, «απέναντι στις πολυεθνικές», ο Σύλλογος Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου Λάρισας

Δημοσίευση: 02 Νοε 2013 2:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:39
  
michou@eleftheria.gr
 
Με πολύ… «διακριτικό» τρόπο στις βιτρίνες επέλεξε η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων στη Λάρισα για να επικοινωνήσει στο καταναλωτικό κοινό την «πρεμιέρα» των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που γίνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σε σχέση με την «πλημμυρίδα» και το «στόλισμα» των βιτρίνων στις χειμερινές και τις θερινές εκπτώσεις, οι έμποροι υποδέχθηκαν το εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου με «φειδώ», τόσο στο μέγεθος των ταμπελών, όσο και στο μέγεθος του ποσοστού των εκπτώσεων –αλλά και στο εύρος των προϊόντων τα οποία εμφανίζονται με χαμηλότερες τιμές προς τους καταναλωτές.
 
Η πρώτη αντίδραση του αγοραστικού κοινού ήταν να πραγματοποιήσει διερευνητικές βόλτες στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Λάρισας, κάτι που σημαίνει ότι χθες, Παρασκευή, πρώτη μέρα των «μίνι-εκπτώσεων», οι αγορές ήταν περιορισμένες, αν και η κίνηση ήταν αυξημένη. Ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία των ενδιάμεσων εκπτώσεων δεν αναμένεται πριν το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε και οι κατά τόπους Εμπορικοί Σύλλογοι έχουν «επιφορτιστεί», από την ΕΣΕΕ, με το «καθήκον» να συλλέξουν στοιχεία για την πορεία του φθινοπωρινού εκπτωτικού δεκαημέρου.
 
ΤΡΙΑ ΠΡΟΣ ΈΝΑ
Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων –ακόμη και πολυεθνικών- προτίμησαν μικρές διακριτικές ταμπέλες για την αναγγελία των εκπτώσεών τους, ενώ είναι επίσης πολλές οι βιτρίνες που για να δει κανείς το εάν γίνεται έκπτωση ή όχι στο κατάστημα πρέπει να δει τις μικρές συνοδευτικές ταμπέλες των τιμών. Με μια πρώτη «ματιά», για κάθε τρία καταστήματα που πραγματοποιεί εκπτώσεις, υπάρχει ένα που δεν κάνει εκπτώσεις –ωστόσο έχει κάποια προϊόντα σε ειδικές προθήκες, εντός του καταστήματος, σε προσφορές. Δεν είναι λίγες, επίσης, οι βιτρίνες που αναγγέλλουν απλώς προσφορές, και όχι εκπτώσεις.
 
«ΠΑΝΙΚΟΣ»
«Ομοβροντία» τηλεφωνημάτων από ντόπιους εμπόρους δέχεται ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας τις τελευταίες ημέρες, που ζητούν να πληροφορηθούν «τι θα γίνει, τελικά, την Κυριακή». Μάλιστα, δεν αρκούνται στην απόφαση που έχει λάβει εδώ και πάνω από ένα μήνα ο ΕΣΛ, σύμφωνα με την οποία προτείνεται τα εμπορικά καταστήματα-μέλη του να παραμείνουν κλειστά, όχι μόνον αύριο, Κυριακή 3 Νοεμβρίου, αλλά και όλες τις Κυριακές κατά τις οποίες έχει επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων από το Υπουργείο Ανάπτυξης -πλην μιας, αυτής των Χριστουγέννων. Ζητούν να μάθουν ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά και ποια κλειστά –κάτι που είναι αδύνατο να απαντηθεί πριν την Κυριακή, ώστε να αποφασίσουν και οι ίδιοι τι θα κάνουν. Δεν είναι λίγοι οι ντόπιοι έμποροι, ιδίως αυτοί που γειτνιάζουν με πολυεθνικές και αλυσίδες καταστημάτων που βρίσκονται ακόμη αντιμέτωποι με το δίλημμα «ανοιχτά ή κλειστά». Υπενθυμίζεται ότι τα αρτοποιεία και τα κοσμηματοπωλεία της Λάρισας, μετά από σχετικές αποφάσεις των Συλλόγων τους, θα παραμείνουν κλειστά.
 
ΟΙ… ΣΙΓΟΥΡΟΙ
Πάντως, τα περισσότερα καταστήματα που σκοπεύουν να λειτουργήσουν αύριο, Κυριακή, έχουν φροντίσει να αναρτήσουν, σε διακριτικό σημείο στις βιτρίνες τους, ανακοίνωση προς τους καταναλωτές. Πρόκειται κυρίως για σούπερ-μάρκετ (ΣΕΛΠΕ), αλυσίδες καταστημάτων και πολυεθνικές, ενώ την πρόθεσή τους να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους την αυριανή Κυριακή έχουν ανακοινώσει, εδώ και αρκετές ημέρες, τα μέλη του Συλλόγου Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου Λάρισας.
 
ΑΠΕΡΓΙΑ
Να σημειωθεί ότι τόσο ο Σύλλογος Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, όσο και η πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για αύριο, Κυριακή. Στη Λάρισα, τα μέλη του Συλλόγου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9 το πρωί, αύριο, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass