ΜΟΝΟ 1 ΣΤΑ 4 ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ

Δεν έβγαλαν ούτε τα έξοδα λειτουργίας τους...

* ΕΣΕΕ: Ευνοημένες οι μεγάλες αλυσίδες και τα εμπορικά κέντρα σε βάρος των μικρομεσαίων

Δημοσίευση: 05 Νοε 2013 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:41
Επτά στους 10 εμπορικούς συλλόγους δεν πρότειναν το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή και άνοιξαν 1 στα 4 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και 1 στα 3 καταστήματα στην Αττική, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις της ΕΣΕΕ. Για την πλειονότητα δε όσων άνοιξαν η επιπλέον ενίσχυση που ανέμεναν για το ταμείο τους δεν ήρθε ποτέ, με κάποιες να μην καλύπτουν καν τα έξοδα λειτουργίας τους σημειώνει η Συνομοσπονδία, δίνοντας μια πιο σφαιρική εικόνα και σίγουρα λιγότερο λαμπερή, από αυτή που προσπαθούν να δημιουργήσουν κυβερνητικά στελέχη. Αντίθετα ευνοημένες, εις βάρος των μικρομεσαίων, βγήκαν για άλλη μια φορά οι μεγάλες αλυσίδες και τα εμπορικά κέντρα.
Μάλιστα, όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, είναι πιθανό ότι ο τζίρος που αναμένουν οι περισσότερες επιχειρήσεις στο τέλος της μίνι εκπτωτικής περιόδου, να είναι μικρότερος, καθώς ένα σημαντικό μέρος της προσδοκώμενης κατανάλωσης στράφηκε προς τις μεγάλες αλυσίδες και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα την Κυριακή. «Η ΕΣΕΕ επιλέγει να μην «καλλιεργήσει» τον διχασμό της αγοράς ανάμεσα σε εμπόρους που άνοιξαν την Κυριακή και σε εμπόρους που δεν λειτούργησαν τα μαγαζιά τους ανάμεσα σε καταναλωτές που αγόρασαν και σε καταναλωτές που απείχαν• ούτε βεβαίως ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζομένους στο εμπόριο» τόνισε χθες ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Βασίλης Κορκίδης. Επαναλαμβάνει δε ότι «το συμπέρασμα είναι ότι το μέτρο των 7 Κυριακών έχει ίσως νόημα μόνο για τα καταστήματα του κέντρου συγκεκριμένων πόλεων».
Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ακόμη, προς απάντηση προφανώς και στα όσα ακούστηκαν, δεδομένων των διαφορετικών τρόπων λειτουργίας που διαπιστώθηκαν σε κάθε αγορά, «ότι κανείς δεν προέτρεψε, ούτε απέτρεψε τους Εμπορικούς Συλλόγους, για να πάρουν την απόφαση που τελικά πήραν, στην περιοχή ευθύνης τους, να λειτουργήσουν ή όχι την Κυριακή».
Η απόφαση του κάθε Εμπορικού Συλλόγου, προσθέτει η ΕΣΕΕ, μπορεί να μην είχε υποχρεωτική εφαρμογή, αλλά αποτέλεσε εντέλει τον κυριότερο παράγοντα για το πόσες τοπικές αγορές και εμπορικά καταστήματα θα άνοιγαν την Κυριακή ή όχι. «Το βέβαιο είναι ότι τα τελικά στοιχεία θα είναι αυτά που θα μας αποκαλύψουν την πλήρη εικόνα μετά το πέρας της μίνι- εκπτωτικής περιόδου» σημειώνει ακόμη. Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου το ΙΝΕΜΥ –ΕΣΕΕ θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας και τα συμπεράσματα από την πρώτη εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass