ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

«Οι επτά Κυριακές είναι υπεραρκετές»

Δημοσίευση: 06 Νοε 2013 2:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:42
 
Τα πρώτα δείγματα από την υιοθέτηση του μέτρου της λειτουργίας των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές τον χρόνο - και μάλιστα από μεγάλες περιφέρειες της χώρας - δείχνουν ότι οι επτά Κυριακές που προβλέπονται από τη νομοθεσία είναι, κατά την άποψη των τοπικών παραγόντων, αρκετές.
Τόσο στην Αθήνα, όσο και στον Πειραιά, οι αντιπεριφερειάρχες μετά από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, αποφάσισαν σε πρώτη φάση να περιοριστούν στις επτά Κυριακές που ήδη προβλέπονται και συγκεκριμένα την πρώτη Κυριακή κάθε εκπτωτικής περιόδου, δυο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και την Κυριακή των Βαΐων.
Αρνητικά στο ενδεχόμενο επιπλέον Κυριακών έχει ταχθεί και η Περιφερειακή Ενότητα 'Αρτας με απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς. Την πλήρη αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων περισσότερες από επτά Κυριακές μέσα στον χρόνο, εξέφρασαν και η αντιπεριφέρεια Ζακύνθου και οι εκπρόσωποι των φορέων κατά την τελευταία συνάντησή τους.
Επίσης, καμία επιπλέον Κυριακή δεν θα είναι ανοικτά ούτε τα καταστήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σύμφωνα με τη σχετική απόφαση. Εξαίρεση αποτελούν οι περιοχές που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη όπου μπορούν να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές ενώ μια επιπλέον Κυριακή δόθηκε για την πόλη του Τιρνάβου, όπου τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοικτά την Κυριακή της Αποκριάς λόγω των καρναβαλικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται και προσελκύουν σημαντικό αριθμό επισκεπτών. Οι φορείς της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τρεις επιπλέον Κυριακές, πέραν των επτά. Συγκεκριμένα επιτρέπεται επιπλέον η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στην Θεσσαλονίκη την τελευταία Κυριακή του χρόνου, καθώς και δυο Κυριακές στη διάρκεια λειτουργίας της ΔΕΘ, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με σχετική απόφαση επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε οικισμούς και χωριά με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, καθώς και όποια Κυριακή, περιλαμβάνεται σε διάστημα λειτουργίας παραδοσιακού πανηγυριού ή εμποροπανήγυρης ή τοπικής και αγροτικής έκθεσης σε χώρια και κωμοπόλεις με πληθυσμό πάνω των 2.000 κατοίκων.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές, με απόφαση αντιπεριφερειάρχη μπορούν να λειτουργούν καταστήματα κάτω των 250 τ.μ , που δεν ανήκουν με οποιαδήποτε νομική σχέση με αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρούμενων των "franchise", να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας shop in a shop (κατάστημα εντός του καταστήματος) και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά χωριά, εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά καταστήματα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass