Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Έτσι θα ανασάνει η αγορά από την κρίση

Δημοσίευση: 09 Νοε 2013 2:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:48
  
«Στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουμε παρόν. Το ίδιο θα πράξει και η ΔΗΜΑΡ. Ουσιαστικά η στάση αυτή θα είναι η πρώτη κοινή έκφραση του τρίτου πόλου που δημιουργείται στη Βουλή. Ψηφίζουμε παρόν γιατί από την μία καταδικάζουμε την κυβερνητική παρέμβαση στο θέμα της ΕΡΤ τόσο τον Ιούλιο, όσο και τώρα με τα ΜΑΤ, και από την άλλη δεν συμφωνούμε με την λανθασμένη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Ο δικομματισμός δεν προσέφερε τίποτα στη χώρα».
Αυτά υποστήριξε από την Λάρισα, όπου βρέθηκε ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για την νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος, συνομιλώντας στο ΕμποροΒιομηχανικό Επιμελητήριο με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της πόλης, οι οποίοι περιέγραψαν με μελανά χρώματα την σημερινή κατάσταση της αγοράς.
Η παρουσία του Αντρέα Λοβέρδου στη Λάρισα εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής περιοδείας που πραγματοποιεί για την προώθηση του βασικού σχεδιασμού που είναι η δημιουργία ενός ευρύτατου δημοκρατικού κόμματος.
Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως «βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο η συζήτηση με την ΔΗΜΑΡ» και πως η εκδήλωση για την αγορά στη Λάρισα έγινε, αφού η προγραμματισμένη συζήτηση για τα αγροτικά έγινε προχθές στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ.
Ο ΑΝΤ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Στην τοποθέτηση του ο πρώην υπουργός και αφού άκουσε τα τοπικά στελέχη πρότεινε το κούρεμα των προσαυξήσεων επί των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, τονίζοντας πως το σχετικό σχέδιο νόμου είναι έτοιμο από το 2012 αλλά λόγω πολιτικού κόστους δεν κατατίθεται. «Αν πιέσετε θα το πετύχετε» δήλωσε χαρακτηριστικά.   
Ακόμη ζήτησε άρση των κυρώσεων για τις οφειλές για να ανασάνει η αγορά, πάγωμα των εισφορών για δύο χρόνια, αφού γίνει διαχωρισμός τρεχουσών και παλιών και η αδειοδότηση των επιχειρήσεων να μην γίνεται υποχρεωτικά με την έγκριση των υπηρεσιών του δήμου, αλλά με υπογραφή του Επιμελητηρίου ή ενός δικηγόρου.   
ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ
Αναλυτικότερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημ. Γιαννακόπουλος μίλησε για «τις πολύ δύσκολες μέρες που περνά η αγορά, η οποία επιβαρύνεται από το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο και την έλλειψη ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος. Το κλίμα που υπάρχει δεν ευνοεί τις επενδύσεις».
Ο δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας εξέφρασε το παράπονο του για το σύνολο του πολιτικού κόσμου που εγκατέλειψε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία βλέπει τα λειτουργικά της έξοδα να μειώνονται συνεχώς, το προσωπικό να προχωρά σε συνταξιοδότηση και στο τέλος να μην υπάρχουν χρήματα ούτε για μελάνι και χαρτί για τις συνταγές.
Ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρας ανέφερε ότι «η ΤΑ προσπαθεί να στηρίξει την επιχειρηματικότητα» και ζήτησε από τον κ. Λοβέρδο να συνεισφέρει ώστε να εδραιωθεί ένας ειλικρινής διάλογος μεταξύ του πολιτικού συστήματος και εκπροσώπων της αγοράς».
Ο πρόεδρος του ΟΕΒΕ Φαίδων Ζαμπούρας υποστήριξε ότι «ποινικοποιείται η επιχειρηματικότητα και συκοφαντείτε συνεχώς, μα άδικα η μικρομεσαία επιχείρηση. Αυτό πρέπει να σταματήσει» τόνισε χαρακτηριστικά, ζητώντας πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ντ. Διαμάντος στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε για «τους εργολήπτες Δημοσίων Έργων που λοιδορήθηκαν άδικα από το κράτος και για την καταλήστευση του ΤΣΜΕΔΕ. Από τους 68.000 μηχανικούς οι 38.000 δεν πληρώνουν εισφορές και οι 13.000 προχώρησαν σε διακανονισμό».
Καλά λόγια τον Ανδρέα Λοβέρδο, με τον οποίο συνεργάστηκε στο υπουργείο Υγείας εξέφρασε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Μακρυγιάννης, υπενθυμίζοντας τις αποφάσεις του για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από 5,2 δις σε 2 δις ευρώ. Επέκρινε το κράτος που απουσιάζει αισθητά από την σύσταση των Κοινωνικών Φαρμακείων, Κοινωνικών Ιατρείων και Παντοπωλείων, ενώ κατήγγειλε το κλείσιμο των 3 από τα 5 συνολικά Κέντρα Υγείας του νομού.
Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Βαλιώτης ανέφερε ότι δεν εισακούγονται οι προτάσεις του -θεσμικά- οικονομικού συμβούλου του κράτους, ζήτησε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας.              
Ακολούθησαν παρεμβάσεις του πρώην προέδρου των ΕΒΕ Κ. Καγγελάρη, εκπροσώπου των ΡαδιοΤΑΧΙ Πάνου Γκόνιαρη, του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών κ. Χρ. Γεννητσεφτσή κ.α. ενώ την συζήτηση συντόνιζε ο πρόεδρος των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας Νίκος Τζήκας. Μετά την συζήτηση με παραγωγικούς φορείς ακολούθησε κλειστή σύσκεψη με τοπικά στελέχη του κόμματος «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα».
Γ. Ρούστας      
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass