ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Η καλύτερη επένδυση για την περιουσία σας

Δημοσίευση: 11 Νοε 2013 17:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:49
 
Το ζήτημα της ασφάλισης κατοικίας είναι πολυτέλεια ή επιτακτική ανάγκη; Κλοπές, πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις από τις οποίες κινδυνεύει το σπίτι σας και μερικοί από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προχωρήσετε στην ασφάλισή του. Άλλωστε, σήμερα τα ασφαλιστικά πακέτα που διατίθενται στην αγορά, καθιστούν την ασφάλιση κατοικίας αρκετά προσιτή.
 
Μια κατοικία είναι ένα πολύτιμο αγαθό, το οποίο πολλοί έχουν καταβάλει πολύ κόπο, χρήμα και χρόνο για να αποκτήσουν. Από τη λογική, λοιπόν, ότι πολύτιμο έχουμε πρέπει να το προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού, δεν πρέπει να εξαιρείται και το σπίτι. Άλλωστε, υπάρχουν δεκάδες καθημερινές απειλές που κάνουν την ασφάλιση του σπιτιού απαραίτητη. Αντιστοίχως, όμως, στην αγορά υπάρχει και πληθώρα προσφορών από ασφαλιστικές εταιρείες, που παρέχουν ανταγωνιστικά πακέτα για κάθε. βαλάντιο. Ακόμη και μέσω του διαδικτύου ή με μια απλή τηλεφωνική επικοινωνία, ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να δει συγκριτικά τις προσφορές των διάφορων ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ έχει την ευκαιρία να ζητήσει μία προσφορά, που θα ταιριάζει στην οικονομική του δυνατότητα. Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν προγράμματα που μπορούν να καλύψουν πάνω από 20 κινδύνους, που ενδεχομένως να απειλήσουν το σπίτι ως κτίσμα ή το περιεχόμενό του. Αν και ουσιαστικά οι καλύψεις δε διαφέρουν πολύ από εταιρεία σε εταιρεία, ο καταναλωτής κατά την έρευνά του θα συναντήσει διαφορετικές εμπορικές ονομασίες των ασφαλιστικών πακέτων και διαφορετικό συνδυασμό πακέτων. Η ασφάλιση μπορεί να παρέχει πλήρη ή μερική κάλυψη, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν μεμονωμένες προαιρετικές καλύψεις, ανάλογα με τις ανάγκες του καταναλωτή.
Tα πιο συνηθισμένα ασφαλιστικά πακέτα που κυκλοφορούν στην αγορά αφορούν σε ασφάλιση έναντι: πυρός-σεισμού, κλοπής, πτώσης αεροσκάφους, πρόσκρουσης οχήματος, τρομοκρατικής-κακόβουλης ενέργειας, θραύσης, φυσικών καταστροφών (καταιγίδας, θύελλας, πλημμύρας, τυφώνα, ανεμοστρόβιλου κ.λπ.), καθίζησης/υποχώρησης-ανύψωσης εδάφους κ.λπ.
Οι περισσότερες ασφαλιστικές, προκειμένου να ανταποκριθούν στις «συνδυαστικές» απαιτήσεις των ακινήτων, έχουν δημιουργήσει ευέλικτα πακέτα, που παρέχουν συνδυασμό καλύψεων, διευρυμένες υπηρεσίες και απλοποιημένες διαδικασίες στη διαχείριση του κλάδου πυρός, που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον ελλαδικό χώρο.
Η ασφάλιση της κατοικίας είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για να προφυλάξουμε τις περιουσίες μας από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας.
Σε ότι αφορά στα ασφάλιστρα αυτά διαμορφώνονται ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξουμε. Ενδεικτικά προκειμένου ένα σπίτι 100 τ.μ. να ασφαλισθεί από κινδύνους όπως είναι η πυρκαγιά, η έκρηξη, τα καιρικά φαινόμενα, η διαρροή σωληνώσεων, το βραχυκύκλωμα των ηλεκτρικών συσκευών, υπάρχουν προγράμματα που μπορεί να στοιχίζουν από 70- 100 ευρώ ετησίως. Ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού μπορεί συμπληρωματικά να επεκτείνει την ασφάλιση κινδύνων της κατοικίας του και να προσθέσει καλύψεις όπως είναι η κλοπή, ο σεισμός, η αστική ευθύνη από μετάδοση πυρκαγιάς και όποιες άλλες καλύψεις επιθυμεί με το αντίστοιχο κόστος το οποίο και σ’ αυτή την περίπτωση είναι πάρα πολύ μικρό. 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass