Φ. Σαχινίδης: «Η τρόικα κινείται με δογματικές προσεγγίσεις»

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2013 21:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:20

«Η τρόικα πολλές φορές κινείται με δογματικές προσεγγίσεις. Και επηρεάζεται η άποψή της από αυτές τις δογματικές προσεγγίσει με αποτέλεσμα να επιμένει σε μια σειρά από ζητήματα, που εκ των πραγμάτων, η χώρα μας τα έχει αντιμετωπίσει», επισήμανε σε δηλώσεις του ο Λαρισαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο τ. υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι ο ίδιος έχει πει δημόσια πως «η Ελλάδα έχει κάνει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτό προκύπτει από την αξιολόγηση της πορείας του διαρθρωτικού ελλείμματος. Ήταν περίπου στο 20% το 2009, και έχει κατεβεί πάρα πολύ χαμηλά. Είναι κάτω από το 4%, το 2013 κατά πάσα πιθανότητα μπορεί και παρακάτω. Όταν λοιπόν μια χώρα έχει κάνει μια τόσο μεγάλη προσαρμογή, τι ωφελεί να εμμένουμε στο ζήτημα της δημοσιονομικής προσαρμογής, και όχι στο ζήτημα του μετασχηματισμού της οικονομίας και του περάσματος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης;», διερωτήθη και συνέχισε:

«Εάν η τρόικα θέλει να κάνει κριτική στην ελληνική πλευρά, ας αναζητήσει καθυστερήσεις από την πλευρά της Ελλάδος σε μεταρρυθμίσεις ουσιαστικές, σε μεταρρυθμίσεις που βοηθούν την οικονομία να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ας την εγκαλέσει γι’ αυτές τις αλλαγές, να τις επιταχύνει, για να βοηθηθεί η οικονομία να πάει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις περικοπές. Διότι, αν σήμερα, υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ή έχουν περάσει σε κατάσταση φτώχιας, αυτό κυρίως είναι αποτέλεσμα, γιατί σε πολλά νοικοκυριά δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος.

Άρα, το μεγάλο ζητούμενο για την ελληνική οικονομία, είναι να περάσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, και ταυτοχρόνως να δημιουργεί θέσεις εργασίας. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να δώσουμε κίνητρα να δημιουργηθούν μικρές επιχειρήσεις και μεσαίες, που θα προσλαμβάνουν από 3 μέχρι 40 άτομα, και μ’ αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπιστούν σταδιακά τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία», πρότεινε.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass