ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ – ΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Επ’ αόριστον «χειρόφρενο» στα φορτηγά Δ.Χ.

* «Μας υποσχέθηκαν μείωση 50% και τελικά θέλουν να βάλουν αύξηση 60% - δεν θα το ανεχτούμε», σημειώνουν * 30.000 διώκονται για μη πληρωμή διοδίων

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2013 2:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:23
  
michou@eleftheria.gr
«Χειρόφρενο» επ’ αόριστον τραβούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. σε όλη τη χώρα, σε περίπτωση που περάσει από τη Βουλή η αύξηση στα διόδια. Όπως υποστηρίζουν, διαδοχικά και διαχρονικά, οι διατελέσαντες υπουργοί Ρέππας, Μαγκριώτης και Χρυσοχοϊδης τους είχαν υποσχεθεί μειώσεις στις διελεύσεις τους από τους σταθμούς διοδίων. «Αντί για μείωση 50%, που μας υποσχέθηκαν, μαθαίνουμε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014, θα μπουν αυξήσεις 60%», ανέφεραν στην «Ε» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Δ.Χ. Θεσσαλίας, Βασίλης Τζιμουράγκας, ο πρόεδρος του Σωματείου Λάρισας, Ιωάννης Χατζούλης και ο πρώην πρόεδρος του σωματείου, Μιχάλης Θεοδοσίου.
Χθες το βράδυ, τα μέλη της Ομοσπονδίας και του Σωματείου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο, Σωτήρη Γιαννακόπουλο και τον αντιπρόεδρο, Δημήτρη Αδάμ του Επιμελητηρίου Λάρισας, ζητώντας την υποστήριξη του φορέα στο αίτημά τους για μείωση των διοδίων. Σύμφωνα με τον κ.Τζιμουράγκα, η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου πραγματοποιεί μεταφορές με ζημίες, καθώς ενώ το πραγματικό κόστος μεταφοράς και διέλευσης των φορτηγών στον άξονα Αθήνα-Λάρισα-Θεσσαλονίκη ξεπερνά τα 850 ευρώ, οι τιμές που δίνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών, για να αντέξουν στον ανταγωνισμό, είναι στα 700 ευρώ, για την εκτέλεση της μεταφοράς. «Είναι αδύνατον να επωμιστούμε μια αύξηση της τάξης του 60%. Το κόστος όλο θα μετακυλιστεί στα προϊόντα και στους τελικούς καταναλωτές», υποστήριξαν.
ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΕΝΟΙ
Αυτό, ωστόσο, που φαίνεται ότι τους έχει φέρει στα όριά τους είναι η κοροϊδία. «Στην Ελλάδα, την έννοια των λέξεων, όταν τις ανακοινώνουν οι Έλληνες πολιτικοί, πρέπει να τις διαβάζουμε αντίστροφα, αφού η λέξη “μείωση” στην πράξη σημαίνει “αύξηση” και η λέξη “διαβεβαίωση” σημαίνει “εξαπάτηση”. Επειδή, όμως, οι Έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ, από τις διαφορετικές έννοιες των λέξεων των πολιτικών τα τελευταία χρόνια χάσαμε τις περιουσίες μας και την επαγγελματική μας υπόσταση, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία αύξηση των τελών διοδίων, αλλά απαιτούμε μείωση, όπως είναι η πραγματική έννοια της λέξης και όπως δεσμεύονταν ότι θα κάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί, σε ποσοστό 50%». Όπως τονίζουν, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για μείωση των τελών των διοδίων και προχωρήσει στην αύξηση, ο κλάδος των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. θα ακινητοποιηθεί επ’ αόριστον γιατί δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, πλέον, να πραγματοποιεί μεταφορές.
ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ
Όπως ανέφεραν στην «Ε», από τους περίπου 35.000 ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ., οι 30.000 βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις, για μη πληρωμή διοδίων, καθώς και αντιμέτωποι με κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, ακόμη και των σπιτιών τους. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κλάδου, οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο και για αποκλεισμούς δρόμων, μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο –«και αυτή τη φορά, ας μην κατηγορήσουν εμάς ότι αποφασίσαμε κινητοποιήσεις μέσα στις γιορτές. Εκείνοι διάλεξαν αυτή τη χρονική στιγμή, εμείς απλώς αντιδρούμε», τόνισαν στην «Ε».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass