ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥΣ

Η "επέλαση" των καταναλωτών στην αγορά

* Ανοιχτά τα εμπορικά αύριο την Κυριακή των Βαΐων - Ξεκινά η εφαρμογή του πασχαλινού ωραρίου

Δημοσίευση: 04 Απρ 2015 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:43

  Και ξαφνικά οι καταναλωτές αποφάσισαν να σπάσουν το οικονομικό "εμπάργκο", να αποκηρύξουν τη  "στάση" αγορών και να ξεχυθούν στα μαγαζιά… Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της πόλης από τις αρχές της εβδομάδας είναι, πέραν πάσης προσδοκίας, εντυπωσιακή, σκορπώντας τα πρώτα χαμόγελα στους εμπόρους . Οι κεντρικοί πεζόδρομοι της Λάρισας ασφυκτιούν από κόσμο, η αγορά επανακτά τη χαμένη ζωντάνια της και τον καταναλωτικό οίστρο της. Η πολιτική αβεβαιότητα, το ρευστό και μίζερο οικονομικό κλίμα, προς τον παρόν παραμερίστηκαν και η αγορά οδεύει…. σε πρόωρη Ανάσταση!  Ο συνδυασμός καφέ και ψώνια, πρωί - απόγευμα, ακαταμάχητος, ο καλός καιρός προς το παρόν σύμμαχος, το "shopping  therapy" τονωτική ψυχολογική ένεση κόντρα στην κρίση και την γκρίνια. Οι "κουμπάροι" και τα "βαφτιστήρια" σε πρώτο πλάνο, οι πολύχρωμες λαμπάδες, τα πασχαλινά αυγά το ντεκόρ, τα γέλια και τα κλάματα παιδιών που… τα θέλουν όλα και τώρα σε απόλυτη αρμονία, ένα πολύβουο πλήθος κατακλύζει το εμπορικό κέντρο, προϊδεάζοντας για καταναλωτικές… υπερβάσεις, αν αναλογιστούμε ότι οι μισθωτοί δεν έχουν λάβει ακόμη το δώρο Πάσχα!   
Οικογένειες  μπαινοβγαίνουν στα καταστήματα κάνοντας έρευνες για τα πασχαλινά ψώνια, ενώ… οι έξυπνοι καταναλωτές , έχοντας "τσεκάρει" από νωρίς τις ανάγκες τους, αξιολογούν προσφορές, συγκρίνουν τιμές και προχωρούν με στρατηγική και μεθοδικότητα στις αγορές τους. Οι τοπικοί έμποροι, έχοντας κατανοήσει πως η περίοδος του Πάσχα θα είναι κομβική για τα έσοδα και την επιβίωσή τους, προσφέρουν τα προϊόντα τους σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές, δείχνοντας διάθεση "συνεννόησης" με τον καταναλωτή.  
ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Παρενθετικά να θυμίσουμε πως η αγορά της Λάρισας λειτουργεί από την περασμένη Δευτέρα με το θερινό ωράριο και σήμερα θα είναι ανοικτή  από τις 8 π.μ. -2 μ.μ. και από αύριο θα μπει και επισήμως σε πασχαλινούς ρυθμούς. Τα καταστήματα μετά από σχετική απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας θα είναι ανοικτά, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Την ίδια ημέρα θα είναι ανοικτά και τα καταστήματα των μελών του ΣΕΛΠΕ (μεγάλα εμπορικά, πολυκαταστήματα και σουπερ μάρκετ) με ωράριο 11:00-20:00. Σημειωτέον ότι για την Κυριακή των Βαΐων, οι εμποροϋπάλληλοι όλης της χώρας, έχουν προκηρύξει απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. 
Το ωράριο για τη Μ. Εβδομάδα θα συνεχιστεί ως εξής; Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ (6/4/2015):  08:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00, Μ.ΤΡΙΤΗ  (7/4/2015): 08:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00, Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ (8/4/2015): 08:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00, Μ.ΠΕΜΠΤΗ (9/4/2015): 08:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00, Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (10/4/2015): 13:00 – 19:00 και Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ (11/4/2015): 08:00 – 15:00. Την Κυριακή του Πάσχα και τη δεύτερη ημέρα θα είναι βεβαίως κλειστά.
 ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ
Από την άλλη βέβαια δεν λείπουν οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες από τους επιχειρηματικούς φορείς για τη γενικότερη εικόνα της αγοράς. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Αδάμ επανέρχεται κρούοντας τον κώδωνα, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει επειγόντως μέτρα για την τόνωση του κλίματος. "Το Επιμελητήριο Λάρισας κατ' επανάληψη το τελευταίο διάστημα διατύπωνε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την επιχειρηματικότητα τονίζοντας ότι ο χρόνος για την αγορά έχει τελειώσει. Δυστυχώς, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος κ. Δημ. Αδάμ, τα στοιχεία της έρευνας οικονομικού κλίματος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ που διεξήχθη από 17 έως 26 Φεβρουαρίου από την MARC σε δείγμα 1009 επιχειρήσεων  επιβεβαιώνουν τις απαισιόδοξες προβλέψεις μας. Σύμφωνα με την έρευνα: 
-Το 38,1% των επιχειρήσεων έχει καθυστερημένες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ. 
- Πάνω από το 20% εκτιμά ότι δεν θα  αντεπεξέλθει στις φορολογικές υποχρεώσεις του 2015.
- Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις χρωστάει σε ΔΕΚΟ.
- Το 44,4% των επιχειρήσεων δυσκολεύεται στην καταβολή των μισθών των εργαζομένων τους.
-Το 62,4% δήλωσε επιδείνωση του δείκτη ρευστότητας και μόλις το 12,5% έκανε επενδύσεις
- Περίπου 8.500 μικρομεσαίοι (3%) θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους το επόμενο τρίμηνο, με αποτέλεσμα να χαθούν 20.000 θέσεις απασχόλησης. Καλούμε για ακόμη μια φορά την Κυβέρνηση να διαμορφώσει το πλαίσιο, να ξεπαγώσει τις πληρωμές, να τονώσει το επενδυτικό κλίμα, να στηρίξει με πράξεις την επιχειρηματικότητα. Το Επιμελητήριο Λάρισας προφανώς είναι πάντα πρόθυμο για κάθε είδους τεχνική βοήθεια".
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass