«ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΤΟ 8% ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΛΟΓΩ ΘΑΝΑΤΟΥ

«Ύποπτες» 9.371 συντάξεις του Δημοσίου

* Παρατείνεται για ένα εξάμηνο η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2013 3:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:59
«Ύποπτες» θεωρούνται 9.371 συντάξεις λόγω θανάτου (χήροι/χήρες, άγαμες θυγατέρες, ανήλικα τέκνα), μετά τις διασταυρώσεις των μητρώων συνταξιούχων που ανήκουν στο Δημόσιο και τις οποίες διενήργησε το υπουργείο Εσωτερικών.
Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις διασταυρώσεις των μητρώων του υπουργείου Εσωτερικών με το μητρώο του Ταμείου Δημοσίου, παρουσιάσθηκαν χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας. Οι «ύποπτες» συντάξεις αντιστοιχούν στο 8% του συνόλου των συντάξεων λόγω θανάτου που χορηγεί το Δημόσιο. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η σχετική λίστα παραδόθηκε ήδη στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγησή του με αυτοπρόσωπους ελέγχους από την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και αν χρειαστεί να αναληφθούν νομικές ενέργειες. Οι διασταυρώσεις των στοιχείων στις συντάξεις αιτία θανάτου πραγματοποιούνται σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία. Πρόκειται για 499.803 συντάξεις, εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 από το Δημόσιο και 114.288 συντάξεις από τον ΟΑΕΕ. Εκκρεμεί η τελευταία απογραφή των συνταξιούχων αιτία θανάτου του ΙΚΑ, η οποία και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
Στο μεταξύ παρατείνεται για ένα εξάμηνο η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας των οποίων το σχετικό συνταξιοδοτικό δικαίωμα έληξε ή πρόκειται να λήξει έως τις 31/10/2013. Η παράταση αφορά συνταξιούχους για τους οποίους εκκρεμεί εξέτασή τους από τις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), ενώ κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν λάβει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει τους συνταξιούχους του λόγω αναπηρίας ότι κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 66 του Ν. 4144/2013, εφόσον εκκρεμεί εξέτασή τους από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α., η καταβολή της σχετικής σύνταξης μπορεί να παραταθεί για ένα εξάμηνο, με την προϋπόθεση ότι θα παρατείνεται αυτοδίκαια για έξι μήνες από τη λήξη τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΙΚΑ, η καταβολή των συντάξεων θα είναι μηνιαία, ενώ για την παράταση δεν απαιτείται καμιά ενέργεια από μέρους των συνταξιούχων. Η πρώτη καταβολή θα αφορά το χρονικό διάστημα από 1/5/2013-30/6/2013 για τις εκκρεμείς περιπτώσεις και θα γίνει στις 30/5/2013.
Κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της χορήγησης των συντάξεων λόγω αναπηρίας εξακολουθεί να παρέχεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass