Η ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΕΣΕΕ

«Ερχονται αναταράξεις στις εργασιακές σχέσεις»

* Προτείνει εργασιακή ειρήνη και πάγωμα των μισθών για μια τριετία από τα επίπεδα του 2008

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2013 3:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:05
Νέες αναταράξεις στις εργασιακές σχέσεις της χώρας εκτιμά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ότι θα επιφέρει η λήξη στις 15 Μαΐου του τριμήνου της μετενέργειας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) καθώς και 42 κλαδικών συμβάσεων.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρόταση της ΕΣΕΕ για επιστροφή των μισθών στα επίπεδα του 2008 και πάγωμα για μία τριετία μπορεί να μην είναι πλέον εφικτή, αλλά εξακολουθεί να είναι επίκαιρη. Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, με την ολοκλήρωση της μετενέργειας καταργείται το επίδομα γάμου και άλλα επιδόματα που προβλέπονταν στις κλαδικές συμβάσεις με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 10% έως και 20%.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο η ΓΣΕΕ να προσπαθήσει να υπογράψει ΕΓΣΣΕ με όσους εκ των εργοδοτών το δεχθούν, για την ΕΣΕΕ κάτι τέτοιο δεν θα είναι εφικτό δεδομένου ότι η Εθνική Κλαδική Σύμβαση του Εμπορίου είναι ακόμα σε ισχύ. Επί του παρόντος η ΕΣΕΕ μπορεί να μετέχει σε μία συμφωνία εργασιακής ειρήνης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για την ανάσχεση της ανεργίας, την πάταξη της ανασφάλιστης και "μαύρης" εργασίας καθώς και την επιθυμία όλων να επιστρέψει η διαδικασία στην αρμοδιότητά μας και να επαναθεσμοθετηθεί η υποχρεωτική επέκταση της ΕΓΣΣΕ. 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass