ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΠΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Taxisnet: «Ανοίγει» η υποβολή δηλώσεων

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2013 19:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:18

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet, για όλους τους φορολογούμενους. Το υπουργείο Οικονομικών διευθετεί τις τελευταίες τεχνικές προσαρμογές, προκειμένου το σύστημα να υποδεχθεί τις εφετινές φορολογικές δηλώσεις με βάση τις αλλαγές που έχουν επέλθει με τους τελευταίους φορολογικούς νόμους.

 Σημειώνεται ότι για την υποβολή μέσω του TAXIS της φορολογικής δήλωσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο φορολογούμενος να διαθέτει κωδικό πρόσβασης. Στηn φετινή φορολογική δήλωση έχουν επέλθει μια σειρά αλλαγές μεταξύ των οποίων, η αναγραφή υποχρεωτικά για πρώτη φορά των τόκων των καταθέσεων, νέος τρόπος για την αναγραφή των προστατευόμενων τέκνων, έχει προστεθεί ειδικός κωδικός για φορολογούμενους μισθωτούς που αμείβονται με μπλοκ παροχής υπηρεσιών για να μην επιβαρυνθούν με την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται στους ελεύθερους επαγγελματίες κα.

 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΠΑ

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Μαυραγάνη, παρατείνεται μέχρι και την 10η Ιουνίου 2013 η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ για το έτος 2012. Προκειμένου να είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης θα πρέπει όλες οι περιοδικές δηλώσεις που αφορούν τη διαχειριστική περίοδο να έχουν υποβληθεί και να έχει καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό ΦΠΑ των τυχόν χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων τουλάχιστον έως την 4η Ιουνίου 2013.

 ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Μαυραγάνη (ΠΟΛ 1107/2013), παρατείνεται μέχρι και την 21η Ιουνίου 2013, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ειδικού φόρου επί ακινήτων (ν. 3091/2002) έτους 2013.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass