Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Η ανασφάλεια «σταυρώνει» την αγορά…

* Από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα θα είναι ανοιχτή σήμερα η αγορά της Λάρισας

Δημοσίευση: 10 Απρ 2015 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:57

O φόβος της αφερεγγυότητας δεν σχετίζεται πλέον με τη συναλλακτική συμπεριφορά μιας επιχείρησης αλλά κυρίως με αυτή της χώρας. Αυτό έχει αλυσιδωτές συνέπειες, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν οι ΜμΕ να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, και να εξαναγκαστούν να συνεχίσουν να φαίνονται ασυνεπείς ακόμα και στις νέες ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία και τις τράπεζες.  Αυτό δήλωσε σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στην οικονομία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης αναφέρει ότι το φετινό Πάσχα η αγορά «σταυρώνεται» μέσα στο κλίμα ανασφάλειας και φόβου που επικρατεί σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τα διάφορα σενάρια περί αδυναμίας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους και αθέτησης της πληρωμής των υποχρεώσεων στους δανειστές της με όλα τα οικονομικά συμφραζόμενα που αυτό συνεπάγεται, έχουν προκαλέσει ένα διαρκές μούδιασμα σε επιχειρηματίες και καταναλωτές. Ο ίδιος χαρακτήρισε ενδεικτικό ότι η πασχαλινή εορταστική αγορά ήταν υποτονική και κινήθηκε φέτος ακόμα χαμηλότερα από τα ήδη χαμηλά περυσινά επίπεδα. Ο κ. Κορκίδης ζητάει να γίνει κατανοητό από την κυβέρνηση ότι διαταράσσονται μέρα με τη μέρα οι συναλλακτικές επιχειρηματικές σχέσεις με προμηθευτές στο εξωτερικό, λόγω μιας μετέωρης αντίληψης ότι η χώρα κινδυνεύει να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα της Ευρωζώνης.

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Στο μεταξύ από τις 13:00 – 19:00 θα είναι σήμερα ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα των μελών του Ε.Σ. Λάρισας.  Αύριο Μ. Σάββατο θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων των επιχειρήσεων - μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) για σήμερα είναι 13:00 – 21:00 και το Μ. Σαββάτο 9:00 – 20:00.

Εξάλλου να σημειώσουμε πως σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Συντεχνίας Αρτοποιών, τα αρτοποιεία του ν. Λάρισας θα διαθέτουν αύριο ψωμί για 3 ημέρες. Θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 13 Απριλίου και θα επαναλειτουργήσουν κανονικά την ερχόμενη Τρίτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass