ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Οι τόκοι καθυστερούν την υποβολή της δήλωσης

* Μέχρι αύριο αναμένεται και η ανάρτηση του εντύπου Α 21 στο TAXIS για τα επιδόματα παιδιών

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2013 3:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:41
Εν αναμονή των διευκρινήσεων για το τι θα ισχύσει με τους τόκους των καταθέσεων τους εξακολουθούν να βρίσκονται οι φορολογούμενοι γεγονός που καθυστερεί ακόμη περισσότερο τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Για να απαλλαγούν μισθωτοί και συνταξιούχοι, από την υποχρέωση αναγραφής των τόκων των καταθέσεων, στην περίπτωση που το ποσό δεν ξεπερνάει τα 250 ευρώ, θα πρέπει να ψηφιστεί διάταξη νόμου και μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο κανένας φορολογούμενος δεν μπορεί να υποβάλει τη δήλωση. Οι πληροφορίες που υπήρχαν χθες έλεγαν πως έως σήμερα η σχετική διάταξη θα βρίσκεται στη Βουλή. 
Να θυμίσουμε ότι προχθές η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ενημέρωσε τις ελληνικές τράπεζες ότι πρέπει να αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών, έως τις 14 Ιουνίου, τα στοιχεία για τους τόκους των καταθέσεων των λογαριασμών. Οι τράπεζες θα ενημερώσουν για τον αριθμό του λογαριασμού, τους χρεωστικούς και πιστωτικούς τόκους που τον αφορούν και στη συνέχεια θα αναφέρουν τα ΑΦΜ των δικαιούχων του λογαριασμού.
Στο μεταξύ έως αύριο αναμένεται να έχει αναρτηθεί στο TaxisNet το έντυπο Α21 που θα συμπληρώσουν με τη φορολογική τους δήλωση οι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων, που φέτος ισχύει από το πρώτο παιδί. Το επίδομα, για την είσπραξη του οποίου απαιτούνται εισοδηματικά κριτήρια, ισχύει για παιδιά που γεννήθηκαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 και για παιδιά που γεννήθηκαν ή θα γεννηθούν μέσα στο 2013. Η ετήσια ενίσχυση φτάνει τα 480 ευρώ για οικογένειες με ένα παιδί και αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Το επίδομα τέκνων καταβάλλεται ανά τρίμηνο, με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στα ΕΛ.ΤΑ. του δικαιούχου. Ειδικά για φέτος η καταβολή της των δυο πρώτων τριμήνων θα γίνει αρχές Ιουλίου.
ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Εξάλλου προθεσμία έως το τέλος Ιουλίου έχουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων θέλουν να κάνουν διόρθωση στα στοιχεία τους για να μην πληρώσουν Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τους οποίους δεν προκύπτει ΦΑΠ για το 2010 θα μπορούν μέχρι 31 Ιουλίου να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους ή την προσδιορισμένη φορολογητέα αξία αυτών.
Συγκεκριμένα φορολογούμενοι που δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό σημείωμα υποχρεούνται να ελέγξουν
στο διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) www.gsis.gr, στον οποίο αναρτώνται τα εκκαθαριστικά σημειώματα την ορθότητα του περιεχομένου της δήλωσης και την προσδιορισθείσα φορολογητέα αξία των ακινήτων τους. Πρόσβαση στην εφαρμογή έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, το οποίο και απαιτείται να είναι ενεργός χρήστης των υπηρεσιών του Taxisnet.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass