ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 1997-2011

Προανακριτική: «Απόκρυψη» 6,3 εκατ. ευρώ «δείχνει» το πόρισμα ΣΔΟΕ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2013 20:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:47

Στα χέρια του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», βρίσκεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ, μετά τον έλεγχο που έκανε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών του πρώην υπουργού των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου ελέγχονται για απόκρυψη φορολογητέας ύλης από το 1997- 2011, ύψους περίπου 6,3 εκατ. ευρώ. Και οι τέσσερις έστειλαν δήλωση διαμαρτυρίας προς το ΣΔΟΕ, διότι -όπως υποστηρίζουν- δεν τους δόθηκε προθεσμία δύο μηνών, προκειμένου να προσκομίσουν και άλλα στοιχεία που θα δικαιολογούσαν τα έσοδά τους.

 Πιο συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ροσσώνης (γαμπρός του κ. Παπακωνστατίνου) ελέγχεται για 1.457.000 ευρώ, ο Συμεών Συκιαρίδης για το ποσό 1.666.338 ευρώ, η εξαδέλφη του κ. Παπακωνταντίνου, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 193.499 ευρώ και η Ελένη Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 2.987.660 ευρώ –συνολικά, το ποσό ανέρχεται σε περίπου 6,3 εκατ. ευρώ. Στη σκιά των διαπιστώσεων του ΣΔΟΕ, οι τέσσερις στενοί συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου έχουν κληθεί για να καταθέσουν, αύριο στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τη «λίστα Λαγκάρντ»,.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που αποτελείται, σύμφωνα με πληροφορίες, από εκατοντάδες σελίδες και αφορά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, διαβιβάστηκε στον πρόεδρο της Προανακριτικής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, και δόθηκε σε όλα τα μέλη της Επιτροπής, προκειμένου να το μελετήσουν.

 Και οι τέσσερις έστειλαν δήλωση διαμαρτυρίας προς το ΣΔΟΕ, διότι -όπως υποστηρίζουν- δεν τους δόθηκε προθεσμία δύο μηνών, προκειμένου να προσκομίσουν και άλλα στοιχεία που θα δικαιολογούσαν τα έσοδά τους. Σημειώνεται ότι από το ΣΔΟΕ τούς είχε δοθεί αρχικά προθεσμία 10 ημερών και ζήτησαν να παραταθεί για άλλους δύο μήνες. Στη δήλωση - διαμαρτυρία, την οποία υπογράφουν και οι τέσσερις, αναφέρουν: «Επιφυλασσόμεθα όλων των δικαιωμάτων μας. Παρά τον νόμο δεν μας δώσατε επαρκή προθεσμία απάντησης. Αναγκαστήκαμε έτσι, εκ των ενόντων, στην ανάδειξη από μνήμης στοιχείων εκτεινομένων σε βάθος πολλών ετών. Κατά τις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού διατηρούμε το δικαίωμα να επανέλθουμε. Συμπερασματικά, αρνούμαστε κάθε πορισματική απόληξή σας, υπό την ειδικότερη δήλωση ότι οι λογαριασμοί μας έχουν τηρηθεί κατά την λογιστική τάξη που εκάστοτε ίσχυε, κατά νόμον, στη διαδρομή των εδώ κρισίμων ετών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass