ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 150 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Δουλειά για 50-60 χιλιάδες ανέργους στους δήμους

*Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 150 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2013 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:50
 Του Γιώργου Μακρή
Δουλειά για πέντε μήνες στους δήμους πρόκειται να εξασφαλίσουν 50-60 χιλιάδες άνεργοι από τον προσεχή Σεπτέμβριο όταν και αναμένεται να ξεκινήσει να υλοποιείται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Για το πρόγραμμα θα υπάρξει συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντός του Ιουνίου προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και να δοθεί η τελική έγκριση.
«Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν λύνει το πάγιο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά είναι κάτι σημαντικό σε αυτή τη φάση που διανύουμε»», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Κώστας Ασκούνης μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, τον υφυπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη γενική γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κ. Άννα Δαλλαπόρτα.
«Το πρόγραμμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και το στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης», επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ για τη νέα σχολική χρονιά με το ποσό των 150 εκ. ευρώ.
«Για εμάς, ως κυβέρνηση, το θέμα της χρηματοδότησης των βρεφονηπιακών σταθμών είναι ένα μείζον ζήτημα για το οποίο για μια ακόμη φορά και εφέτος καταφέραμε να βρούμε λύση. Διασφαλίστηκαν πόροι ύψους 150 εκατ. ευρώ και θα ωφεληθούν πάνω από 60.000 οικογένειες», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.
Για την ΚΕΔΕ, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Κ. Ασκούνης, «το ποσό αυτό δεν επαρκεί, με δεδομένο ότι και φέτος – λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης - αναμένεται νέο κύμα αύξησης των αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στις παραπάνω δομές. Για αυτό – εξήγησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ - ζητήσαμε από τον κ. Βρούτση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης με αδιάθετους πόρους από άλλα διαρθρωτικά ταμεία, ώστε να διασφαλιστούν περισσότερα χρήματα και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση που θα υπάρχει από τους γονείς για τη φιλοξενία των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς».
Παράλληλα, η ΚΕΔΕ ζήτησε από τον υπουργό να προωθήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο ως πρώτη προτεραιότητα στα ευρωπαϊκά φόρουμ, αλλά και στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 27-28 Ιουνίου την πρόταση «EU –STARTER», του Συμβουλίου των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), την οποία έχει υιοθετήσει η ΚΕΔΕ, αλλά έχει και την έγκριση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι που αφορά στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Το πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 6 δισ. ευρώ και για τις χώρες του νότου η χρηματοδότηση θα είναι στο 100%.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass