ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΕΤΕΙ Η ΕΣΕΕ

Συμβιβασμό για τις Κυριακές προτείνουν οι έμποροι

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2013 3:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:02
 
Το φορολογικό, το ζήτημα της ρευστότητας και το θέμα του ωραρίου θέτει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στο τραπέζι των συζητήσεων με την κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό και ζητά συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον πρωθυπουργό, παρουσία των αρμόδιων υπουργών.
Ειδικότερα σε επιστολή της προς τον υπ. Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη, την οποία κοινοποίησε και προς τον Έλληνα πρωθυπουργό:
- Για τη φορολογία η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι οι μικρομεσαίοι έμποροι είναι αποφασισμένοι να συνδράμουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στο βαθμό όμως που η επιβαλλόμενη φορολογία κινείται σε κοινωνικά ανεκτά επίπεδα και δεν οδηγεί στην υπερφορολόγηση. «Για την επίλυση του φορολογικού ζητήματος απαιτείται η Κυβέρνηση να αντιληφθεί την κοινωνία ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό» τονίζει.
- Για το πρόβλημα της ρευστότητας ζητά να τεθεί επί τάπητος η επανεκκίνηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να πάψουν οι έμποροι να είναι «εντός» κατασχέσεων και «εκτός» ρυθμίσεων δανείων.
- Και για το θέμα των 52 Κυριακών του υπουργείου Ανάπτυξης επαναλαμβάνει την αντίθεσή της για την απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και σημειώνει ότι δεν θα ρίξει την Κυβέρνηση, αλλά σίγουρα θα ρίξει τον αδύναμο τζίρο των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και προτείνει τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων καθημερινές και Κυριακές σε τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές, σε λιμενικές ζώνες και μαρίνες καθώς και στο εμπορικό τρίγωνο της πρωτεύουσας. Το ερώτημα είναι κατά πόσο η πολιτική του ηγεσία είναι διατεθειμένη να ασπαστεί τη νέα βελτιωμένη πρόταση της ΕΣΕΕ ή αν θα εξακολουθήσει να πορεύεται στην ίδια αμετακίνητη γραμμή, για την προαιρετική λειτουργία όλων των μικρών – μεσαίων καταστημάτων και τις 52 Κυριακές το χρόνο. Στην περίπτωση που επιλέξει τη σκληρή γραμμή τότε δεν αποκλείεται να έχουμε έναν νέο μίνι πολιτικό καύσωνα αυτή τη φορά μέσα στη Βουλή. Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει έντονες αντιρρήσεις αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ότι θα καταψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass