ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανοιχτά μαγαζιά τα καλοκαιρινά Σάββατα

*Και επικρίσεις κατά πρώην προέδρων του Εμπορικού συλλόγου

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2013 16:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:02

Η διοίκηση του Συλλόγου Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου Λάρισας αποφάσισε να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματά τους όλα τα Σάββατα το καλοκαίρι εκτός από τα Σάββατα 18 και 25 Αυγούστου.

Και σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του συλλόγου του οποίου ηγείται ο Γιάννης Μότσιος, επικρίνει την τακτική της ηγεσίας του Εμπορικού συλλόγου και κυρίως τους πρώην προέδρους του, σημειώνοντας: «Η πρωτοφανής κρίση, η έλλειψη ρευστότητας που μαστίζει τα εμπορικά καταστήματα, η εξυπηρέτηση του κοινού και η υποχρέωση μας προς την πόλη των Λαρισαίων που είναι Μητρόπολη με διερχόμενο ξένο κόσμο να παραμείνει ζωντανή, αλλά κυρίως ο ανταγωνισμός που δεχόμαστε από τα καταστήματα των πολυεθνικών τα οποία είναι ανοικτά τα Σάββατα, μας ανάγκασε να πάρουμε αυτή την απόφαση. Μας προξενεί όμως απορία με τους πρώην πρόεδρους, που καθόλου δεν τους πειράζει που τα καταστήματα των πολυεθνικών είναι ανοικτά 9:00 με 21:00 όλες τις ημέρες της εβδομάδας, εξοργίζονται όμως όταν ανοίγουν τα τοπικά καταστήματα έστω και ένα απόγευμα. Μας έχουν καταπονήσει στα δικαστήρια  (ο κ. Τζίκας )με το αδίκημα ότι ανοίγαμε τα καταστήματα μας την Πέμπτη το απόγευμα εντός του νόμιμου ωραρίου. Καμία σοβαρή ενέργεια δεν έκαναν κατά των πολυεθνικών που έχουν πολλαπλασιαστεί επί των ημερών τους, με υπερμεγέθη καταστήματα εντός της πόλης και απαράδεκτες μεθόδους, όπως διανομή φυλλαδίων και προβολή μπροστά από τα τοπικά καταστήματα, προσπαθούν να αλιεύσουν πελάτες από τους τοπικούς εμπόρους και με εμπορεύματα αποκλειστικά εισαγόμενα από ασιατικές χώρες. Με στερεότυπες δηλώσεις και συνεχείς φωτογραφίες καμία βοήθεια δεν προσφέρουν στους τοπικούς εμπόρους. Όσο για τον αρχαιότερο πρόεδρο καλώς έπραξε και αυτοαναγορεύτηκε «Γερουσιαστής έμπορος»- που τον βρήκε αυτόν τον τίτλο; Δεν είδαμε όμως όλα αυτά τα χρόνια καμία ενέργεια ή δήλωσή του κατά των πολυεθνικών και των απαραδέκτων πρακτικών που εφαρμόζουν κατά των τοπικών εμπόρων, όταν και οι τρεις πρώην φωτογραφίζονται εσαεί στην πρώτη σειρά στις Γενικές Συνελεύσεις και σε όλες τις εκδηλώσεις, έχουν υποχρέωση να παίρνουν θέση και να προστατέψουν τους τοπικούς εμπόρους. Βέβαια, θα μπορούσε να πει κανείς, «αιρετοί είναι τους ψηφίσαμε, γιατί μήπως τους βουλευτές δεν τους ψηφίσαμε»; Καλό το περιορισμένο ωράριο, καλή είναι η ποιότητα ζωής, όμως χωρίς ευρώ στην τσέπη και με ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν μπορεί το Σαββατοκύριακο να είναι ευχάριστο». Όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα η αγορά στη Λάρισα με τα καταστήματα των πολυεθνικών ανοικτά και εμείς κλειστά, αποσπούν κάθε μέρα μερίδιο αγοράς και μαθηματικά οδηγούνται τα τοπικά καταστήματα σε μαρασμό και ενδεχομένως σε λουκέτο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass