ΣΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ IKEA ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Ikea: Σε αναμονή για σταθεροποίηση της αγοράς επίπλου

* Συρρίκνωση ζημιών, στα 4,9 εκατ. ευρώ, για τον Όμιλο Fourlis στο τρίμηνο του 2013

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2013 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:05
 
Σε αναμονή σταθεροποίησης της αγοράς επίπλου βρίσκεται η Ikea (Housemarket-Όμιλος Φουρλή), σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, επιλέγοντας την υλοποίηση επενδύσεων που αφορούν σε παροχή υπηρεσιών προς πελάτες και επαγγελματίες. Σύμφωνα με την υπεύθυνη Επικοινωνίας, Νατάσα Χριστοφή, η επισκεψιμότητα στο Ikea Θεσσαλίας παραμένει στο 1 εκατομμύριο επισκεπτών το χρόνο –που προέρχεται στη συντριπτική πλειοψηφία από τη Θεσσαλία, από την ημέρα λειτουργίας του καταστήματος.
Σύμφωνα με την κ.Χριστοφή, αλλά και τον διευθυντή, Νίκο Μιγκιάνη, η υποχώρηση των πωλήσεων, αναφορικά με τα Ikea, κινείται στα επίπεδα του 10%, ωστόσο εκτιμάται ότι η φετινή χρονιά θα ολοκληρωθεί με μονοψήφιες «απώλειες». Οι επισκέπτες του Ikea Θεσσαλίας προέρχονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς, ενώ το προφίλ των αγοραστών, πλέον, έχει αναδιαμορφωθεί και περιλαμβάνει περισσότερες κατηγορίες πελατών.
Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στο Ikea Θεσσαλίας, για την παρουσίαση νέων προϊόντων.
Στην Ελλάδα, το σύνολο των εργαζομένων στα Ikea ανέρχονται σε 1.524 άτομα, ενώ στη Λάρισα απασχολούνται 197 άτομα. Παράλληλα, η εταιρεία συνεργάζεται με 30 περίπου τοπικές επιχειρήσεις προμηθευτών.
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Όπως ανέφερε στην «Ε» η κ.Χριστοφή, στα άμεσα σχέδια του ομίλου Φουρλή για τα Ikea είναι να αναπτυχθεί το εγχείρημα των Κέντρων Παραγγελιών και Παραλαβών, που δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στα προϊόντα και τον εξοπλισμό των Ikea σε απομακρυσμένες περιοχές. Ήδη λειτουργεί ένα τέτοιο Κέντρο στη Ρόδο, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί η λειτουργία αντίστοιχων Κέντρων σε άλλες τρεις περιοχές στην επικράτεια, για την εξυπηρέτηση απομακρυσμένων (από τα αστικά κέντρα) περιοχών. «Μέχρι να σταθεροποιηθεί η αγορά του επίπλου και του οικιακού εξοπλισμού, θα είμαστε σε αναμονή», σημειώνουν τα στελέχη της Ikea Θεσσαλίας. Πρόσφατα ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς των πελατών της Ikea από τις πόλεις της Καρδίτσας, των Τρικάλων και του Βόλου, δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή και Σάββατο).
Παράλληλα, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Φουρλή και της Ikea, πραγματοποιούνται διάφορες ενέργειες, όπως συνεργασία με ΜΚΟ για τρόφιμα, αλλά και ο εξοπλισμός νηπιαγωγείων και βιβλιοθηκών στη Θεσσαλία –«στηρίζουμε και άλλους οργανισμούς ή συλλόγους που μας προσεγγίζουν», τόνισε η κ.Χριστοφή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ
Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα για τον Όμιλο Φουρλή, στο τρίμηνο 2013 ο όμιλος εμφανίζει συρρίκνωση ζημιών, αλλά και υποχώρηση πωλήσεων της τάξης του 6,1%. Πιο συγκεκριμένα, οι ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου υποχώρησαν στα 4,9 εκατ. ευρώ το εξεταζόμενο διάστημα έναντι ζημιών 5,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Οι πωλήσεις, σε επίπεδο ομίλου, κατά το ίδιο διάστημα σημείωσαν υποχώρηση της τάξης του 6,1%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, διαμορφούμενες στα 85,1 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία, η επιρροή στο κατάστημα Ikea και στα τρία καταστήματα Intersport έχει σταθεροποιηθεί σε απόλυτα διαχειρίσιμο επίπεδο και δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το σύνολο του κύκλου εργασιών του ομίλου. Η λιανική οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (Ikea) παρουσίασε πωλήσεις 53,8 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2013, μειωμένες κατά 8,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, ενώ παρουσίασε ζημίες προ φόρων 3,3 εκατ. έναντι ζημιών 3,7 εκατ. σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Στη λιανική αθλητικών ειδών (Intersport), οι πωλήσεις παρουσίασαν μείωση 1,6% σε σχέση με το α'Α τρίμηνο 2012, στα 25,7 εκατ. ενώ οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 1,5 εκατ. έναντι ζημιών 1,1 εκατ. το α΄ τρίμηνο 2012.
Υπενθυμίζεται ότι το 2012, σε ενοποιημένο επίπεδο, ο όμιλος εμφάνισε ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 11,3 εκατ. ευρώ το 2012, έναντι κερδών 2,3 εκατ. ευρώ το 2011. Παράλληλα παρουσίασε πωλήσεις 420,3 εκατ. ευρώ, μειωμένες 3,6% σε σχέση με το 2011, που ήταν στα 436 εκατ. ευρώ. Σε ενοποιημένο επίπεδο, οι ζημιές προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 11,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 4,1 εκατ. ευρώ το 2011, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 20,1 εκατ. ευρώ από 28 εκατ. ευρώ το 2011. Στις ζημιές προ φόρων έχει συμπεριληφθεί ποσό 2,9 εκατ. ευρώ, λόγω απομείωσης της αξίας σε επενδυτικό ακίνητο του ομίλου. Η λιανική οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (Ikea) παρουσίασε πωλήσεις 286,5 εκατ. ευρώ το 2012, μειωμένες 8,7%. Στην Ελλάδα οι πωλήσεις μειώθηκαν 16,7% σε σχέση με το 2011.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass