ΠΡΟΚΡΙΝΕΙ Η ΟΕΒΕ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΎΦΕΣΗΣ

Επαναφορά κατώτατων μισθών στα 730 ευρώ

* Επιχειρησιακές συμβάσεις μόνον στις περιπτώσεις που μπαίνει ζήτημα επιβίωσης και απώλεια θέσεων εργασίας, λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Φαίδων Ζαμπούρας

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2012 3:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:39
michou@eleftheria.gr
Με τη θέση της ΓΣΕΒΕΕ για επαναφορά των κατώτατων μισθών στα επίπεδα των 730 ευρώ συντάσσεται και η διοίκηση της ΟΕΒΕ Ν.Λάρισας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Φαίδωνα Ζαμπούρα, η αγοραστική δύναμη έχει υποχωρήσει στο ναδίρ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διέξοδος από την ύφεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα εισοδηματικό «πλεόνασμα», το οποίο να ξοδεύεται στην αγορά και να κινηθεί η οικονομία. Παράλληλα, από τα πιο σημαντικά που θα πρέπει να γίνουν είναι να τονωθεί η παραγωγή και παραγωγικότητα και μετά να γίνονται εξαγωγές. «Να δουλέψουμε όλοι λίγο περισσότερο», είπε.
Μιλώντας στην «Ε», με αφορμή τη συζήτηση σε επίπεδο κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων για τους μισθούς, ο κ.Ζαμπούρας υποστήριξε πως πλέον, οι πολίτες δεν ξέρουν πού να πρωτοδιαθέσουν το πενιχρό τους εισόδημα. «Η αγοραστική δύναμη είναι μηδενική. Εάν γινόταν και μείωση τιμών, μαζί με τη μείωση των μισθών, τότε ίσως και να μπορούσε να λειτουργήσει κάπως η κατάσταση. Έτσι, όμως, όπως είναι τα πράγματα, η κατάσταση είναι αδιέξοδη», είπε.
ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ν.Λάρισας υποστήριξε πως μείωση τιμών δεν μπορεί να γίνει, χωρίς άρση των φορολογικών βαρών, πρωτίστως. «Μέσα σε ένα χρόνο, το ενεργειακό κόστος έχει διπλασιαστεί. Είτε πρόκειται για πετρέλαιο, είτε για φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα, οι αυξήσεις είναι κατακόρυφες. Παράλληλα, τα φορολογικά βάρη που καλούνται να σηκώσουν και οι επαγγελματίες είναι τεράστια και γι΄αυτό δεν υποχωρούν οι τιμές». Ο κ.Ζαμπούρας υπογράμμισε ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει αποκλιμάκωση των φόρων και μείωση του ΦΠΑ, προκειμένου η οικονομία να μπορέσει να κάνει τον κύκλο της και να σταθεροποιηθεί. Σε παράλληλη πορεία θα πρέπει να κινηθεί και η υποστήριξη της παραγωγής, στον πρωτογενή τομέα, και στη συνέχεια να επιχειρηθούν εξαγωγές. «Φτάσαμε στο σημείο, με την επιδοματική πολιτική, να καταστήσουμε άνεργους και τους αγρότες. Θα πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι θα πρέπει να σφίξουμε το ζωνάρι ακόμη περισσότερο και να δουλέψουμε περισσότερο», ανέφερε στην «Ε».
ΕΠΙΒΙΩΣΗ
Αναφορικά με το ζήτημα των κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, ο κ.Ζαμπούρας επισήμανε ότι θα πρέπει στις περιπτώσεις που υπάρχει θέμα επιβίωσης της επιχείρησης, να υπάρχει η δυνατότητα συνεννόησης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, ώστε να μειώνονται οι αμοιβές, μέσω επιχειρησιακής σύμβασης. «Αλλά αυτό να γίνεται με ειλικρινείς προθέσεις και να μη καταστρατηγούνται οι νόμοι και οι κανόνες. Στις περιπτώσεις που αυτό που διακυβεύεται είναι το να κλείσει η επιχείρηση και να βρεθούν άνθρωποι στο δρόμο, καλό θα ήταν να μπορούν να γίνουν επιχειρησιακές συμβάσεις. Όμως στο γενικό επίπεδο, οι μισθοί έχουν πέσει πολύ χαμηλά», υπογράμμισε.
ΧΑΪΔΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΙΑ
Αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση, ο κ.Ζαμπούρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να λάβει άμεσα όλες τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, έστω κι αν είναι δύσκολες και επώδυνες, προκειμένου η χώρα να αποφύγει τα χειρότερα. «Στην Ελλάδα, ακόμη χαϊδεύουμε αυτιά», είπε. «Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα πρέπει να λάβουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass